„Atenție cu Intenție” cu Dragoș Pătraru! Prezentatorul TV și-a lansat o carte despre cum putem construi o lume mai bună

Jurnalistul, prezentatorul TV și scriitorul Dragoș Pătraru (45 de ani) tocmai ce și-a lansat cartea de care este foarte încântat.

Aceasta se numește „Atenție cu Intenție”, apare la Bookzone și este o carte despre prezent, care te provoacă să te gândești la viitor. Prețul ei este de 49 de lei, iar Dragoș Pătraru ne îndeamnă cu încredere să o citim și să stăm astfel, departe de ecrane pentru câteva ore.

Am adunat aici idei relevante din zeci de cărți și articole. Sunt idei despre societate, despre capitalism, despre economie, democrație, singurătate, dezbinare. Idei despre cum putem construi o lume mai bună dacă decidem să alocăm atenție cu intenție problemelor importante din jurul nostru. E cartea pe care aș fi vrut eu să o citesc în urmă cu vreo 10-15 ani. Mi-ar fi deschis mult mai devreme porțile către autorii și ideile care mi-au redefinit în timp valorile. Cartea e proaspăt scoasă din tipar și gata să te țină departe de ecrane câteva ore”, spune Dragoș Patraru.

Trăim vremuri în care suntem mai dezbinați ca oricând și asta din cauza faptului că în ultimii 40-50 de ani s-a mers foarte mult pe această doctrină a lui „eu”. Da, eu contez, eu sunt important. Individualismul ăsta, „trebuie călcați pe cap toți, pentru că eu trebuie să mă ridic și să am eu și nu contează ce se întâmplă cu ceilalți. Și acum realizăm că acum 40-50 de ani în loc să o luăm la stânga, am luat-o la dreapta. Trebuie să ne regrupăm, pentru că ne-am dat seama că nu putem decât împreună. Dacă nu lucrăm împreună și irosim resursele și stoarcem pământul ăsta de tot ce are să ne dea, nu vom reuși să  supraviețuim niciunul dintre noi. Și atunci datorăm totul societăților și trebuie să le facem să funcționeze pentru cât mai mulți”, este mesajul pe care omul de TV, Dragoș Pătraru, îl transmite acum.

Am scris o întreagă carte despre cât de prețioasă este atenția ta, așa că este firesc să încep prin a-ți mulțumi că acorzi câteva minute acestui text scurt. M-ai auzit deseori vorbind despre această resursă atât de importantă, atenția noastră, la Starea nației sau la podcastul Vocea nației. Dar poate că nici nu te-ai gândit vreodată la atenția ta ca la o resursă. Gândește-te: câtă atenție ai acordat astăzi familiei tale? Câtă atenție ai acordat azi prietenilor sau oamenilor din jur? Și câte ore din viață ai oferit micului ecran din buzunar?

Calculele sunt destul de simple, până la urmă. Pur și simplu nu le putem face pe toate. Iar adevărul crunt e că avem vreo patru mii de săptămâni de trăit pe aici.

Ce facem noi cu aceste săptămâni? Cum le trăim? Unde ne lăsăm atenția și timpul? Atenția ne este furată în fiecare zi de platformele sociale, de canalele de știri, de toate vocile care urlă efectiv în căutarea timpului nostru.

Ce putem face? Soluția, cred eu, este ascuțirea permanentă a simțului critic. Așa s-a născut Atenție cu intenție, cartea pe care o găsești acum pe Bookzone”, își susține jurnalistul cartea nouă.

După ce a renunțat la televiziune, Dragoș Patraru este foarte activ în mediul online și se ocupă îndeaproape de afacerile pe care le are.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net