Ele sunt vedetele care s-au apucat de agricultură! Se laudă cu roșiile, castraveții și bostanii din curtea casei

Grădinăritul este una dintre pasiunile la modă printre vedetele noastre! Acestea nu se sfiesc să pună osul la munca de jos și au ajuns să aibă adevărate grădini în curtea casei lor, de la oraș. Alții au fugit la țară, unde și-au făcut ferme, în toată regula.

Fie că au deprins grădinăritul din copilărie de la bunici, fie că vor să mănânce o legumă bio, sau pe unii chiar îi relaxează, acestea sunt motivele pentru care multe dintre vip-urile noastre au început să practice agricultura în curtea casei, chiar și în Capitală.

Alții s-au plicitisit, pur și simplu, de viața agitată și stresantă din oraș, așa că au dat bir cu fugiții la țară, unde și-au făcut adevărate ferme. Cultivă pământul, fac solarii și obțin o producție de legume și fructe bio de toată frumusețea.

Viața la țară s-a relansat puternic pe perioada pandemiei, atunci când mai toată lumea a preferat să se retragă la căsuța părintească.

Andreea Marin are gradină în cartea casei: „Roadele noastre cresc fără chimicale”

Andreea Marin (48 de ani) și-a amenajat în curtea casei sale din Pipera o grădină desprinsă din povești. Fosta prezentatoare TV se bucură de un spațiu verde destul de vast în curtea locuinței sale din Piepera, unde a putut să planteze flori, copăcei, dar și legume de toate felurile.

E o reală plăcere să-şi bea ceaiul dimineaţa într-un asemenea loc plin de verdeaţă, culori şi miresme.

Micul dejun şi prânzul le ia, vara, pe o măsuţă în grădină şi nu există satisfacţie mai mare decât să-şi facă o salată cu legume “bio”, cultivate chiar de ea, și neatinse de chimicale. Producția a fost și anul acesta la înălțime.

Roadele noastre, crescute cu apă, soare și dragoste în grădina cu miresme, fără chimicale, cu gustul legumelor din recolta bunicii de odinioară. Avem și dovleci, ardei, vinete, ceapă, usturoi, rădăcinoase, plante aromatice, verdețuri de toate felurile, iar fructele românești (mere, caise, cireșe, vișine, căpșunele, mure) și cele exotice sunt la ele acasă la noi (lămâi, măslini, mandarine, rodie).

Am pornit de la busuiocul, pătrunjelul, ardeii și roșiile cherry plantate cu ani în urmă în ghiveci în micul balcon de la bloc, unde stăteam înainte să am șansa de a ne muta din București. Aici am câștigat un colț de natură, liniște și aer curat”, a povestit Zâna despre colțul ei de Rai, pe paginile de socializare, unde își postat fotografii edificatoare cu recolta bogată de anul acesta.

Sanda Ladoși și a făcut grădină, ca la bunica în Ardeal

Sanda Ladoși (53 de ani) este și ea pasionată, mai nou, de agricultură și duce dorul grădinii bunicii sale din Ardeal. Și-a amenajat și ea una mai mică, la ea acasă și îngrijește plantele și legumele cu mâna ei.

Majoritatea se pozează acum la malul mării sau la munte. Eu sparg tiparul. Pozez mini grădina de care mă ocup și care, evident, este una de agricultor amator, dar îmi aduce bucurie și mai ales aminte de mica grădină din curtea bunicii mele din Ardeal.

Un amalgam de flori și leguminoase, dar care îți aduce o satisfacție de altă natură. Anul trecut, din câteva fire de castraveți am mâncat toată vara și am pus și 30 de borcane, murați pe iarnă.

Mai am și niște plante aromate pe care le folosesc la bucătărie și niște ardei. Fiecare își găsește bucuria în ceva. Diminețile mele sunt verzi...”, a dezvăluit artista, recent, pe pagina ei socializare.

Dragoș Pătraru e mare agricultor! Are solar acasă, la Strejnic

Dragoș Pătraru (45 de ani) se pricepe și el, nu glumă. la grădinărit. De când a plecat în televiziune, are, în sfârșit, timp, să se ocupe de grădina lui de la țară, din localitatea Strejnic, de lângă Ploiești, județul Prahova.

În curtea de la Strejnic, Pătraru are solar în toată regula, unde cultivă salată verde, roșii, ardei și castraveți. Acesta se laudă zilnic, pe rețelele de socializare, cu recolta obținută cu multă trudă.

Ieri, după ce am dus o luptă grea cu buruienile, care te taxează pentru fiecare zi de absență prinzând rădăcini mai adânci, am cules din solar câteva vinete coapte, roșioare și castraveți cât de două, trei salate.

Starea de bine și energia pe care ti le iei din tot acest proces sunt greu de explicat. Nu poți înțelege - cum nici eu nu puteam - până când nu faci asta. Până când nu simți emoția aia din fiecare dimineață, când, cu ochii cârpiți de somn încă, verifici dacă au prins răsadurile.

Te asiguri că au de toate, că nu le este prea cald ziua sau prea frig noaptea. Apoi, ooo, uite, au înflorit, aaa, iată, încep să se formeze roșiile, din floarea asta galbenă iese castravetele, până când ajungi să dai câteva frunze la o parte și să descoperi într-o zi o vânătă uriașă, care stătea ascunsă acolo. Sau un dovleac, ori un ardei, un gogoșar.

E o mare responsabilitate asta, iar eu încă am nevoie de ajutor, dar și aici evoluez de la an la an”, a povestit realizatorul de la „Starea Nației”, fanilor săi.

Văru Săndel e fermier, la Plătărești, în Călărași! „Avem găini ouătoare”

Actorul Sandu Pop, alias Văru Săndel,dă actoria pe... gospodărie, asta cel puțin în timpul liber. Actorul din „Pup-o, mă!” preferă să se retragă pe domeniul său de la Plătărești, din Călărași, atunci când nu filmează.

Anul trecut, Văru Săndel (50 de ani) ne-a anunțat că a devenit fermier cu acte în regulă. Crește găini de rasă de toată frumusețea, pe domeniul său.

Acum avem niște găini ouătoare, cred că sunt vreo 20. Ne bucurăm de un ou de țară, să dăm copiilor un ou curat. Am foarte mulți puișori, în schimb.

Porci nu creștem, e prea mult. Nici cu găinile nu-i ușor, trebuie avut grijă de ele, trebuie vaccinate, le iei antibiotice dacă vreuna tușește”, ne-a mărturisit actorul.

Florin Călinescu s-a mutat definitiv la țară, cu porcii!

Florin Călinescu (67 de ani) este o altă vedetă din România care a ales să renunțe la viața agitată din Capitală și la televiziune, în favoarea unui stil de viață sănătos și liniștit.

Actorul s-a retras în casa părintească din județul Argeș, în comuna Babana, unde și-a încropit o micuță fermă de animale.

Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, a declarat, recent, Florin Călinescu, pentru Click!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net