Ce boli pot dezvolta tinerii care petrec mai mult de 2 ore pe zi pe Facebook, Instagram, YouTube și Twitter

Ultima actualizare:

O mare parte din timpul nostru este dedicat rețelelor de socializare precum Facebook, Instagram, Youtube sau Twitter. Fie că sunt folosite pentru divertisment, pentru a învăța lucruri noi sau din plictiseală, cert este faptul că folosirea îndelungată a platformelor de socializare are efecte negative asupra minții și corpului uman. 

Dezavantajele folosirii rețelelor sociale / foto: Pixabay
Dezavantajele folosirii rețelelor sociale / foto: Pixabay

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă asupra acestui lucru, folosirea rețelelor de socializare fiind periculoasă pentru majoritatea tinerilor, crescând astfel șansele ca ei să se confrunte cu diverse tulburări emoționale. 

Cum ne afectează viața folosirea platformelor sociale? 

Dragoș Pătraru a expus în cadrul emisiunii online „Starea Sănătății: Social media și Starea Minții” câteva dintre cele mai alarmante descoperiri făcute de oamenii de știință în ceea ce privește dezavantajele utilizării platformelor de social media și cum a fost afectată, în ultimii 25 de ani, viața tinerilor britanici. 

„În mai, 2017, Royal Society for Public Health, cea mai veche organizație de sănătate publică din UK, publica alături de Young Health Movement un raport de 32 de pagini care examina atât efectele pozitive, cât și pe cele negative ale platformelor sociale asupra sănătății psihice și stării generale de bine a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Oamenii au analizat cele mai populare cinci platforme în rândul tinerilor, și anume: Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter și YouTube.

Din păcate, TikTok-ul, care are astăzi peste un miliard de utilizatori n-a fost inclus în acel raport, întrucât abia se lansa atunci.

Vreau să punctez câteva rezultate-cheie care ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne determine să fim mai vigilenți.

Studiile au arătat că tinerii care petrec mai mult de două ore pe zi pe platforme precum Facebook, Twitter sau Instagram sunt mai predispuși la a dezvolta tulburări mintale, simptome de anxietate și depresie. Somnul are și el de suferit, întrucât cei care au tendința să petreacă multe ore pe astfel de platforme tind să desfășoare aceste activități până seara târziu, sau în timpul nopții.

La calitatea proastă a somnului mai contribuie și dispozitivele electronice, a căror lumină albastră inhibă producția de melatonină și decalează ritmul circadian (...).

Raportul mai arată și că incidența depresiei și a anxietății a crescut cu 70% în rândul tinerilor britanici în rândul ultimilor 25 de ani, și că tinerii recunosc faptul că timpul petrecut pe aceste plaftorme le agravează, de fapt, anxietatea.”, a explicat Dragoș Pătraru. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
telecomanda jpg
image png
Juriul X Factor jpg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
netflix pixabay jpg
image png
banner irinel columbeanu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net