Cel mai bun film făcut vreodată. A apărut în 1933, dar încă te ține în fața ecranului!

În luna martie s-au împlinit 90 de ani de la premiera peliculei King Kong, care rămâne unul dintre cele mai terifiante și remarcabile filme de groază realizate vreodată, scrie Nicholas Barber, conform BBC.

hollywood sign 1598473 1920 jpg

În ciuda faptului că a fost lansat acum 90 de ani, în 1933, King Kong rămâne în continuare cel mai mare bun film cu monștri din toate timpurile. În parte, acest lucru se datorează faptului că personajul King Kong a fost făcut pentru filme. Spre deosebire de Dracula, de creatura lui Frankenstein și de alți monștri de acest gen, el nu a apărut dintr-un roman sau dintr-un basm popular. Ideea unei maimuțe supradimensionate și înspăimântătoare a fost concepută ca un spectacol pur cinematografic de către Merian C. Cooper, care a regizat filmul împreună cu prietenul său Ernest B Schoedsack.

Aceștia erau deja cunoscuți pentru documentarele lor mute, Grass (1925) și Chang (1927), care prezentau animale exotice din ținuturi îndepărtate, dar Cooper și-a dorit să realizeze un film de groază cu gorile" fictiv. Tot ce-i trebuia era o cursă de care", își amintea el (citat în Celluloid Skyline de James Sanders), adică o secvență culminantă care să se compare cu o cursă frenetică de care din Ben-Hur: A Tale of the Christ (1925). Într-o zi, la New York, a văzut un avion care trecea pe lângă un zgârie-nori și și-a dat seama că ar putea adăuga gorila sa la acest tablou. „Și îmi amintesc că mi-am spus cu voce tare: «Ei bine, dacă asta nu este o cursă de care, nu știu ce este»."

Un amestec de aventură, groază și fantezie, King Kong" rămâne o capodoperă tehnică de pionierat, cu o utilizare timpurie a fotografiei stop-motion și a efectelor speciale realizate de Willis H. O'Brien, potrivit DW.

Filmul a fost, de asemenea, unul dintre primele în care a fost compusă o partitură muzicală specială pentru a-l însoți. Originalul „King Kong" pornește de la faptul că poveștile cu gorile erau la mare căutare în anii 1930, deoarece cadrele care păreau exotice" în ochii cinefililor americani deveneau adesea succese de box office.

Astfel, o echipă de filmare condusă de regizorul Carl Denham pornește în căutarea unei gorile gigantice pe insula fictivă Skull Island, în apropiere de Indonezia, unde Kong este venerat ca un zeu de către localnici.

Echipa de filmare îl capturează și îl aduce înapoi la New York pentru a-l prezenta publicului. Copleșit, King Kong se eliberează din cătușe și fuge.

Obsedat de Ann Darrow, actrița principală din echipa de filmare, King Kong o răpește și o duce în vârful Empire State Building, unde este împușcat mortal de un avion militar american. Ann Darrow supraviețuiește nevătămată.

King Kong, care era mult mai brutal în versiunea netăiată decât în montajul final, este prezentat și ca o victimă a lăcomiei umane.

În Germania nazistă, filmul a fost inițial interzis de cenzură, dar lui Adolf Hitler i-a plăcut pelicula și a permis lansarea acesteia. Au urmat apoi, continuări remarcabile, însă după cum bine știm, originalul nu se compară cu nimic altceva! 

Un nou King Kong în 2024

Un nou blockbuster King Kong va ajunge în cinematografe în 2024, spre marea bucurie a fanilor. După marele succes al filmului "Kong: Skull Island", care a avut încasări de 567 de milioane de dolari (aproximativ 534 de milioane de euro) la nivel mondial, a urmat "Godzilla vs. Kong", în 2021. Un proiect care momentan nu are titlu, dar cu tematica Godzilla vs. Kong va fi lansat anul viitor. Acesta va fi al cincilea film din franciza MonsterVerse.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
642480b78bd85c6d1366d41d logo jpg
image png
netflix pixabay jpg
62504790 jpg
banner cristina cioran png
Noul serial „Ana, Mi-ai fost scrisă-n ADN” s-a lansat printr-o petrecere de Crăciun foto: Mihai Stetcu
netflix pixabay png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net