Chef Joseph Hadad, în lacrimi la MasterChef: „Mai bine mor eu înainte. Îmi tremură mâinile”

Ultima actualizare:

Chef Joseph Hadad a avut parte de un moment emoționant în culisele MasterChef, chiar în timpul filmărilor. Juratul show-ului culinar a gătit pentru colegii săi pește haraimi după rețeta mamei sale. Marele bucătar a lăcrimat, fiind emoționat și tremurând în timp ce povestea despre cea care i-a dat viață.

image

„Colegii mei, Foa și Radu, mi-au zis, nu facem și noi niște pește haraimi cum mâncai acasă când erai cu mama. La cinci dimineața m-am trezit și am luat oala și făcut niște pește haraimi. Este cu năut, uitați, coriandru, roșii, usturoi, ardei, toate, toate bunătățile. Rețeta asta este preferata mea, pentru că e rețeta mamei. Are 84 de ani și făcea în fiecare vineri. Am emoții când fac rețeta mamei. Când fac rețeta mamei îmi tremură mâinile.

Tot copilul mamei sunt. Dacă am 62 de ani, iar ea are spre 85 de ani, tot copilul mamei sunt. Sunt copilul mamei. Mă bucur că Dumnezeu a ținut-o în viață până acum și sper să trăiască încă 20 de ani de acum încolo. Mai bine să mor eu înainte și ea să trăiască. Așa este la noi, în nordul Africii, suntem mai sensibili, cu familia, cu tata, cu mama, cu dragostea. Sper că și colegilor mei să le placă peștele făcut de dimineață. Am chinuit astăzi.

Când gătesc mâncare, mai ales cu părinții, mâncare făcută în familie, cu mama și tata, rudele, ai o altă reacție, ai alt sentiment, despre cum ai trăit, cum am dormit în două camere trei frați. Asta este frumusețea vieții. Amintirile mele le spus copiilor mei. Să știe cum am trăit.”, este mărturia lui chef Joseph Hadad.

Dacă sunteți interesați de rețeta specială făcută de chef Joseph Hadad, juratul MasterChef a postat toate ingredientele pe blogul personal, unde a explicat și cum se prepară. 

image
  • Ingrediente

Marele chef bucătar menționează pe site-ul personal că este nevoie de un pește alb, dorada, biban de mare sau gruper (4-5 fileuri sau rondele). Iar ca legume puteți adăuga 3 ardei capia, 2 roșii feliate, puse pe fundul cratiței, și lămâie confiate (2 felii). Ardeii îi puneți deasupra fâșii, plus feliile confiate. Nu uitați de mirodenii, pătrunjelul și coriandrul proaspăt dau tot gustul și savoarea, plus usturoiul, 4-5 bucăți tăiate. 

Amestecați 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui cu boia dulce (1 lingură) și cu puțină sare, cu care se unge peștele tăiat fileuri sau medalioane. Peștele se așază peste legume, se toarnă apă și se lasă la cuptor aproximativ o oră.

image
image
image
image
image
image
spy master PETER VARSICS  (2) (1) jpg
film pixabay jpg
dana budeanu jpg
juriul tcdu webp
netflix pixabay jpg
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
Îndrăgita artistă s-a declarat cucerită de Sri Lanka
Mihaela Bilic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net