Culisele MasterChef! Am aflat cele mai bine păstrate secrete: regula peste care nimeni nu trece
Un nou sezon din MasterChef este pe cale să înceapă la Pro TV și ne-am gândit să aflăm câteva detalii despre marele show culinar chiar de la producătorul executiv al emisiunii, Daniela Preda, cea care s-a ocupat și de Masked Singer.
Provocări culinare, invitați speciali, tensiuni, momente pline de suspans și farfurii spectaculoase! Acestea sunt ingredientele pentru noul sezon MasterChef, care va începe miercuri, 12 ianuarie, la PRO TV. Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu vor juriza și vor da cele mai bune sfaturi celor care au făcut din pasiunea lor un adevărat stil de viață. Cel mai iubit show culinar s-a făcut după cea mai bună rețetă, iar cei de acasă vor avea parte de trăiri complexe, emoții și preparate de-ți lasă gura apă! Iar producătoarea Daniela Preda a spus pentru Click! câteva dintre secretele acestui show.
- Click!: Produci un show de cooking. Câți oameni sunt în spatele acestui show, cu tot cu producător?
Daniela Preda: În jur de 100 de oameni fac parte din producția acestui show.
- Ai produs show-ul Masked Singer, iar acum MasterChef. Care dintre emisiuni este mai complexă?
Fiecare producție are provocările ei, nu pot spune care este mai grea pentru că, de fiecare dată, apar situații noi care te pot pune în dificultate.
- Nu-ți vine să mănânci permanent la filmări?
Îți vine să mănânci permanent, dar la MasterChef este o regulă foarte importantă - și anume: nimeni din echipă nu are voie să guste din mâncarea concurenților.
- Le ceri rețete sau secrete din bucătărie celor trei chefi?
O, da! Îmi place să le cer sfaturi celor trei chefi și e interesant să le aflu, și să le pun în practică atunci când am ocazia.
- Tu gătești? Ce-ți place să prepari?
Da, gătesc, îmi place foarte tare. Din păcate, nu am atât de mult timp la dispoziție, dar de câte ori am ocazia îmi place să gătesc pentru soțul și băieții mei, de obicei ce au ei poftă să mănânce.
- Este greu să lucrezi înconjurată de atâtea mâncăruri?
Nu aș spune greu, pentru că tratez mâncarea ca pe o parte din show, partea cea mai importantă, de fapt, și trebuie să fie și de cea mai bună calitate, de aceea e foarte important să avem ingrediente de top și grijă la păstrarea lor.
Ce spun cei trei chefi despre noul sezon?
„Sezonul MasterChef din acest an va fi unul spectaculos, plin de provocări și, mai ales, creativ! Veți vedea farfurii cu totul deosebite, concurenți înzestrați cu multă ambiție și energie. Nu vor lipsi nici momentele emoționante, cu zâmbete și lacrimi! De asemenea, ne vom delecta și cu prezența unor invitați speciali. Să fie cu pasiune și gust!”, a spus Chef Joseph Hadad.
„Noul sezon MasterChef a fost surprinzător din primele clipe. De când mi-am cunoscut colegii de jurizare, iar chimia a fost fantastică, așa că ne-am distrat teribil la filmări, până la concurenții care ne-au impresionat cu modul în care s-au prezentat. Pandemia pare-se că i-a ajutat să se perfecționeze în ale gătitului. Avem povești din bucătărie, din farfurie, dar și povești de viață care sunt sigur că îi vor ține cu sufletul la gură pe toți cei care ne vor privi”, a spus Chef Foa.
„Va fi un sezon cu de toate și abia aștept să vadă și cei de acasă ce a ieșit. Am întâlnit concurenți pasionați de bucătărie care vor evolua sub presiunea concursului. Vor trece prin momente și stări diferite, dar nici noi nu vom scăpa! Va fi cu multe provocări, povești de viață, invitați speciali, dar, nu în ultimul rând, cu rețete și farfurii de MasterChef!”, a spus Chef Radu Dumitrescu.