Cum e viaţa la un an de la divorţ. Livia Graur: „Ador micile escapade”

#Exclusiv Click!

Prezentatoarea Livia Graur povestește ce planuri are pentru vara aceasta şi cum este viaţa la mia bine de un an după divorţ.

Livia Graur a vorbit despre marile sale pasiuni / foto: arhiva personală
Livia Graur a vorbit despre marile sale pasiuni / foto: arhiva personală

Jurnalul Focus de la ora 14.00, pe care îl prezintă la Prima TV, s-a schimbat destul de mult ca format, iar pe Livia Graur asta o încântă foarte mult. Acum are posibilitatea să prezinte reportaje din mai multe domenii care o interesează foarte mult, de la sănătate, educaţie și cultură, până la politic și economic. Livia ne-a povestit pe larg despre toate aceste schimbări, dar şi despre planurile de vacanţă.

Jurnalul Focus 14 s-a transformat foarte mult în ultima vreme. Cum te simţi la pupitrul ştirilor prânzului de la PrimaTV?

Într-adevăr, Focus de la ora 14 este, de aproape un an, un cu totul și cu totul altfel de jurnal. Pe lângă informaţiile proaspete, la zi, cu care ne-am obişnuit telespectatorii, avem invitaţi alături de care dezbatem subiecte de interes, din toate domeniile, de la sănătate, educaţie și cultură, până la politic și economic. Este un buletin de știri mai lung, potrivit atât celor care vor să fie la curent cu noutăţile zilei, cât şi celor care vor să afle cele mai recente descoperiri în domeniul medical sau ce evenimente culturale sunt în agenda săptămânii, ori ce se întâmplă cu preţurile în ţară. A fost o schimbare binevenită, întrucât îmi face mare plăcere să ţin aceste dezbateri.

De câţi ani în echipa de la Prima TV și care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai din această perioadă?

Sunt din 2007 la Prima TV și oamenii de aici, mulți dintre ei, îmi sunt ca o familie. Unii chiar s-au alăturat familiei la propriu, pentru că fina mea lucrează și ea aici. Este un loc în care am crescut, pentru că m-am angajat când aveam 22 de ani. Dar este și un loc unde m-am dezvoltat profesional și am învățat extrem de multe lucruri despre această meserie atât de frumoasă. Aşa că, în 15 ani, pot spune că am trăit extrem de multe, atât bune, cât și mai puțin bune. De departe, însă, cele mai frumoase amintiri sunt cele legate de vacanțele pe care le-am petrecut împreună. Pentru că au fost mai multe şi toate la fel de interesante.

Livia Graur: „Îmi place să fiu mereu ocupată”

Care sunt cele mai mari bucurii și satisfacţii pe care ți le aduce job-ul tău?

Bucuria de a şti că informația care ajunge la telespectatori este corectă și obiectivă și că produsul pe care îl livrăm este unul de calitate. Jurnalul pe care îl prezint este rezultatul unei întregi echipe, fără de care nimic nu ar fi posibil. Satisfacția vine atunci când întâlnesc oameni care au văzut ceea ce noi facem și care îmi oferă feedback despre ce au văzut la televizor. Poate una dintre cele mai importante realizări ca jurnalist a fost implementarea legii care îi pedepsește pe cei care maltratează animale. Am lucrat la proiect, am strâns semnături printr-o campanie și am depus totul la Parlament. Ecourile au fost favorabile și azi avem pedepse mai aspre pentru cei care fac animalele să sufere.

În afară de ceea ce faci la tv, mai ai și altă activitate profesională?

De-a lungul timpului, m-am implicat în multe campanii umanitare, de ajutorare și răspund prezent ori de câte ori sunt solicitată. Cred că este foarte important să le acordăm din timpul și din energia noastră celor care au nevoie. Așa că, indiferent de cât de încărcat este programul meu, găsesc întotdeauna orele necesare.

Livia Graur: „Fac sport ori de câte ori am ocazia”

Livia Graur spune că este dependentă de sport / foto: arhiva personală
Livia Graur spune că este dependentă de sport / foto: arhiva personală

Care sunt cele mai mari pasiuni care te definesc?

Sunt o persoană extrem de activă şi îmi place să fiu mereu ocupată cu fel de fel de lucruri. Ador să îmi petrec timpul în natură, să mă plimb şi să fiu înconjurată de prieteni. Fac sport ori de câte ori am ocazia, fie în natură, fie acasă şi profit de momentele libere pentru a-mi acorda gura de oxigen” care mă relaxează - mişcarea. Totodată, ador să călătoresc, aşa că încerc să organizez mici escapade de fiecare dată când timpul îmi permite. Şi, ca regulă autoimpusă, consider că lumea e prea mare ca să vizitez de două ori acelaşi loc, aşa că fiecare vacanţă este o destinaţie nouă şi o nouă aventură.

Cum arata pentru tine vara aceasta?

Vara aceasta a început cu o mică vacanţă şi va continua la fel. Pentru că aproape fiecare weekend care urmează este ocupat. Am plecat câteva zile la Sighişoara, cea mai mare cetate medievală care este încă locuită, dar nu am uitat nici de împrejurimi - Criș, Viscri, Saschiz. Sunt fascinată de zona săsească a României și am vrut ca și fetița mea să cunoască aceste locuri. Pe unele le mai vizitasem și eu, pe altele nu. Urmează câteva zile pe litoralul nostru, acolo unde Prima TV a ajuns deja și unde distracția se anunță la cote maxime. Apoi mai avem planuri de mici escapade. Încerc să profit de vremea bună și să creez amintiri de neuitat. De asemenea, anul acesta mergem, împreuna cu mai mulți prieteni, în Creta. Este o altă destinație în care nu am mai fost până acum şi pe care abia aştept să o descopăr. Aveam în plan și câteva city-breakuri, în Anglia şi în Spania, dar încă nu am concretizat nimic.

Livia Graur: „Fiica mea este pasionată de fotbal, pasiune apărută peste noapte”

Livia Graur, pe noua copertă a ghidului Click! TV, din 14 iulie / foto: Zoltan Lorencz
Livia Graur, pe noua copertă a ghidului Click! TV, din 14 iulie / foto: Zoltan Lorencz

Renata este deja mare, intră în preadolescență. Care sunt pasiunile ei și cu ce reușește să te surprindă?

Este mereu surprinzătoare. Renata a crescut, într-adevăr, și are tot felul de pasiuni. De câteva luni a început antrenamentele la tenis și este extrem de dedicată, merge cu plăcere pe teren și deja a început să se descurce tot mai bine. A terminat anul școlar cu rezultate foarte bune la concursuri, iar în curând va susţine examenul de limba engleză la British Council. Cea mai recentă şi surprinzătoare pasiune este însă legată de fotbal. Spun surprinzătoare, pentru că a apărut efectiv peste noapte, din neant, în familie neexistând microbişti sau pasionaţi de fotbal. Ei, în schimb, îi place foarte mult, știe tot felul de lucruri, mai ales despre fotbalul internațional, despre jucători, echipe, transferuri... Tot ce e de ştiut despre asta. Şi joacă fotbal cu alţi copii. Momentan nu vrea să treacă la alt nivel, dar eu o voi încuraja în orice îşi va dori să facă.

Care ţi se pare că sunt cele mai mari provocări pe care le ai ca mamă?

Provocarile vin odată cu vârsta copilului. Pe măsură ce creşte şi situaţiile cărora trebuie să le fac faţă se modifică. În ziua de azi este clar că orice părinte este provocat la tot pasul şi sunt multe aspecte care îi pot atrage pe cei mici. Aşa că linia este destul de fragilă şi este important ca educaţia să fie făcuta cu multă atenţie. Nu există o rețetă general valabilă, pentru că fiecare copil este unic şi de aceea e cu atât mai greu. Eu îmi bazez relaţia cu Renata pe prietenie, onestitate și respect reciproc. Așa cred eu că trebuie construită, cărămidă cu cărămidă, orice conexiune dintre părinţi şi copil. Fiecare are responsabilităţi, dar orice decizie se ia doar după consultarea ambelor părţi.

A fost căsătorită timp de 13 an, cu Răzvan Ștefan

Livia Graur, alături de fostul soţ, Răzvan Ștefan, şi de fiica lor, Renata / foto: arhiva personală
Livia Graur, alături de fostul soţ, Răzvan Ștefan, şi de fiica lor, Renata / foto: arhiva personală

Livia Graur a trăit o frumoasă poveste de iubire, mai bine de 20 de ani, cu Răzvan Ștefan. Cei doi au fost căsătoriți timp de 13 ani, până în 2022, când au divorțat în mare secret. Au confirmat despărțirea abia în vara anului trecut.

Livia și Răzvan au fost împreună încă din clasa a IX-a și au fost mereu discreți cu viața lor personală. De dragul micuței lor, cei doi spun că au reușit să rămână prieteni buni, chiar și după separare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net