De ce se „umflă” concurentele de la Survivor la față? Ce se întâmplă în organismul lor, în Dominicană

De-a lungul timpului, concurentele de la Survivor România au trecut prin numeroase transformări de ordin fizic. Rupte de confortul de acasă, de produsele de beauty și de rutinele de skincare, fetele se confruntă, în Dominicană, cu umflarea fețelor și deformarea. Care să fie, însă, explicația?

Vica Blochina, Carmen Grebenișan și Maria Lungu s-au umflat la față la Survivor România
Vica Blochina, Carmen Grebenișan și Maria Lungu s-au umflat la față la Survivor România

Elena Marin, Vica Blochina, Carmen Grebenișan, Roxana Nemeș, Maria Lungu - sunt doar câteva nume dintre concurentele care au avut parte de transformări fizice inexplicabile pentru oamenii care le-au privit de acasă, de pe canapea. Cu toate acestea, lucrurile sunt mult mai simple decât par. 

De ce se umflă la față concurentele de la Survivor

În sezonul 2023, toată lumea a observat că Vica Blochina și inclusiv Carmen Grebenișan s-au umflat la față în Dominicană. Se pare că acest lucru s-a produs din cauza retenției de apă, dar și din cauza condițiilor dure din Dominicană: soare puternic, tratamente cosmetice pe care le-au făcut acasă, dar și alimentația precară. 

 „Nu mai port nici filtru pe față, pentru că nu mai are sens. M-am dezumflat la față cât se putea de bine, pentru că am avut o alergie foarte urâtă de la soare și aveam bube peste tot. Am folosit kilograme de creme de când m-am întors”, a spus Vica Bochina pe rețelele de socializare, după întoarcerea de la Survivor România. 

Roxana Nemeș a plecat de la Survivor pe motive de sănătate

În 2021, Roxana Nemeș a fost nevoită să părăsească Survivor România pe motive medicale. La momentul respectiv, blondina a acuzat mai multe probleme. 

„Nu mă aşteptam să ies din cauza sănătăţii. Am început într-o zi să simt o durere surdă de stomac, nu mi-am făcut griji şi, după patru zile, la un joc, am simţit că mă înţeapă foarte tare şi am mers să fac o ecografie. După ecografia din Dominicană mi-au spus că este vorba de o inflamaţie. Acum urmez un tratament şi sper să nu fie nevoie de intervenţie chirurgicală. Ţin şi o dietă. De aceea nu m-am întors în junglă, unde mâncam numai cocos”, a spus aceasta, la momentul respectiv, în exclusivitate pentru Click!. 

Ce spun medicii despre alimentația concurenților

Tot în exclusivitate pentru Click!, medicul Oana Dumitrache a explicat cât de toxică poate fi, pentru concurenții din Dominicană, alimentația bazată pe cocos și orez. 

 „Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic.

Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă. Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică.Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a spus aceasta. 

image
image
image
image
image
image
banner daciana sarbu png
cub irina margareta nistor png
banner Madalin Ionescu png
banner anamaria prodan png
Logo Chefi la Cutite jpg
netflix pixabay png
vocea romaniei jpg
Netflix Pixabay jpg