Din ce pensie mizeră a ajuns să trăiască Mircea Solcanu?! Nu-l mai caută nimeni! „Nu aș vrea să îmi deschidă iar capul”

Destin nefericit pentru Mircea Solcanu! Fostul prezentator al „Poveștirilor de noapte” de la Acasă TV a ajuns să trăiască într-o sărăcie lucie, părăsit de toți. Încasează o pensie de boală mizeră, după ce a fost diagnosticat cu tumoare pe creier.

Mircea Solcanu (48 de ani) s-a retras din televiziune în urmă cu 10 ani. La acea vreme, era pe val și prezenta emisiunea „Poveștiri de noapte”, împreună cu Cabral, la postul Acasă TV.

Asta până când a fost diagnosticat cu o tumoare la cap, în 2012. Prezentatorul nu a mai fost apt de muncă și s-a pensionat pe caz de boală.

Ulterior, fostului prezentator i-a fost extirpată tumora de la nivelul creierului. Mircea nu mai aude astăzi cu urechea dreaptă și i-a scăzut auzul și la urechea stângă. 

Mircea Solcanu: „Am 1100 lei pe lună pensie!” 

Mircea s-a mutat la Constanța pentru a fi aproape de mama lui. În ultimii ani de viață, el a fost singurul care a îngrijit-o. După ce salariile lui compensatorii de la TV s-au terminat, ajunseseră să trăiască doar din pensia femeii de 1.460 de lei (din care plăteau și chirie). 

În urmă cu doi ani, Mircea a pierdut-o însă și pe cea care i-a dat viață. Fostul prezentator TV trăiește acum în singurătate, dintr-o pensie infimă. Au existat momente dramatice, când a trăit chiar și cu 4 lei pe lună.

„Am 1100 de lei și pentru că am și niște datorii la ANAF – e mai mică”,  a mărturisit acesta, invitat în podcastul lui Cătălin Măruță

Mircea încasează totuși și o pensie de handicap de 600 de lei.

„Nu mi-a lipsit absolut nimic, deși, teoretic, nu aveam niciun ban. Au fost și momente grele. Am trăit și cu 4 lei pe zi.

Mă întreabă lumea: <<Când ai fost mai fericit, atunci când erai bogat sau acum, când ești sărac?>>Toată lumea știa că sunt sărac și, fără să respir, am spus: Acum, când sunt sărac!”, a declarat el în podastul lui Măruță.

Toate vedetele l-au uitat!

Pe vremea când era prezentator tv, Mircea era prieten cu toate vedetele la cataramă. Acum puțini sunt cei care îl mai caută sau îi mai dau un telefon ca să se intereseze de el. Boala însă l-a făcut să se apropie mai mult de Dumnezeu.

 „Mă întreabă lumea ce-am făcut în ăștia 10 ani și eu le răspund – nimic. Păi cum? Așa. Da m-am preocupat cu Dumnezeu” , a spus acesta. 

„Te doare sufletul câteodată că nu mai bate nimeni la ușă sau nu te mai caută nimeni?”, l-a întrebat Cătălin Măruță.

„Nu! Nu! Pentru că Dumnezeu aude ce vorbesc oamenii respectivi când eu nu sunt de față. Bănuiesc că nu mai bat pentru că așa își manifestă Dumnezeu iubirea față de mine. 

Eu, poate, i-aș primi la fel. Că doar, Doamne iartă-mă, nu mi-au făcut nimic, și chiar dacă mi-ar fi făcut, ce?! Toate trec! 

Singurătatea?! Băi, e grea! Dacă cineva mi-ar fi spus să o aleg, n-aș fi ales-o niciodată în viață pentru că tot timpul m-am considerat dependent de oameni și așa. Și uite că, de fapt, mă înșelam”, a răspuns fostul prezentator tv. 

Cum a descoperit tumoarea pe creier?

Mircea Solcanu a descoperit tumoarea la creier după un zbor cu avionul. Timp de o lună, a avut o durere de cap extrem de intensă, care nu îi mai trecea. De asemenea, urechea nu i se mai desfunda, așa că a mers la un consult la cabinetul ORL. Medicul l-a trimis la un CT și așa a descoperit că, de fapt, era ceva mai grav, tumoare la creier.

„Mi-a spart timpanul din interior spre exterior

Oamenii mi-au spus că operația ține 6 ani. Au trecut 12. Ei mi-au zis de atunci că se va reface acolo. Așa ar trebui, teoretic, să merg să mă operez din nou. Nu aș mai vrea să îmi deschidă iarăși capul”, a mai spus Mircea Solcanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner francisca Tj Miles png
banner flick 2 png
Cu fiecare săptămână și ediție, sezonul 14 Românii au talent este mai aproape de marea finală
netflix pixabay jpg
banner anisia gafton png
banner Radu Cosarca Mona Niculici
Banner George Mihăiță
netflix pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net