Eduard Dragu Sălăgean, concurentul bolnav de autism de la Românii au talent, bătut și înjurat: „Mă încuia în baie și făcea ca o fantomă”

#Românii au talent
Ultima actualizare:

Eduard Dragu Sălăgean are o poveste tristă de viață și, cu toate acestea, a reușit să dea pe spate juriul de la „Românii au talent” în al 13-lea sezon. El a fost diagnosticat cu autism infantil încă de la vârsta de 1 an și 9 luni.

Cum a impresionat Eduard Dragu Sălăgean jurații de la ”Românii au talent”

Eduard a cântat ireproșabil la pian și fără partitură o melodie foarte dificilă, Studiul „Un sospiro” de Franz Liszt, iar juriul a fost surprins de talentul său, dar și emoționat de povestea sa de viață.

Citește și: Scandal-monstru la Românii au talent, după ce Rareș Prisacariu a primit Golden Buzz! Un „greu” al televiziunii face acuzații dure: „Rușine”

„Despre muzică se spune că este modul cel mai direct prin care poți comunica. Nu știu dacă este o întâmplare sau nu, dar faptul că tu ai descoperit acest mod de a comunica, pe care să știi că îl stăpânești impecabil, este un semn. Sunt sigur că te-a ajutat recuperarea prin care ai trecut și uite că nu se mai vede nimic. Bravo!”, i-a mărturisit Dragoș lui Eduard.

„Dincolo de recuperare și de probleme cu care te-ai confruntat atunci când erai mic, trebuie să-ți spun că ai cântat foarte frumos în seara asta. Ai interpretat foarte frumos. Ești foarte talentat și nu mă miră”, a spus Andi Moisescu.

Băiatul a primit patru de „Da” și va merge în etapa următoare.

Vezi și: Flavian Glonț s-a reîntors la „Românii au talent”. Cum a reușit să surprindă juriul

Cine este Eduard Dragu Sălăgean?

Eduard are 18 ani, este în clasa a 12-a la Liceul de Muzică “Tudor Jarda“ din Bistrița. El a avut parte de multe suferințe de-a lungul vieții, iar muzica a fost singurul lui remediu, singura lui vindecare. A început să cânte la pian încă de la vârsta de 3 ani, când încă nici nu știa să vorbească.

Pentru a merge la școală, la fel ca și ceilalți copii, a trebuit să meargă la terapie timp de șase ani. A fost și victima bullying-ului atunci când frecventa la o școală normală:  „Mi-a fost greu din cauza colegilor. Doamne, ce am lat-o razna atunci! Eram în clasa întâi și un șmecheraș din clasa a 7-a mă încuia în baie și făcea ca o fantomă, iar eu credeam că e o fantomă și mă speriam. Își bătea joc de mine, că mă vedea diferit“, a spus Eduard.

„Odată mă urcam pe balustradă, iar mama m-a găsit acolo și m-a luat. Ca să înțeleg ce se întâmplă dacă sar de acolo, mama a luat un ou și l-a aruncat să văd cum se sparge”, a mărturisit băiatul.

El mai are o soră cu patru ani mai mare, pe nume Alexa Dragu, la fel de talentată ca și el, care a participat la „Vocea României” și a reușit să meargă până în semifinală. Alexa ține foarte mult la fratele ei, de care are grijă încă din copilărie. În timpul vacanțelor de vară, deși putea să plece cu prietenii, ea prefera să stea în casă și să aibă grijă de Eduard.

El îi este recunoscător mamei lui, Ana Dragu, care este psihoterapeut și scriitoare, și surorii sale, Alexa, pentru tot ajutorul oferit.  „La Românii au talent trebuie să mă lupt cu curajul. Să îmi depășesc toate fricile. Nu e ușor să ai curaj când suferi de autism”, a declarat Eduard. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
lorena balaci jpeg
banner dinu maxer png
razboinicii survivor 2023 jpg
antonia si alex velea la survivor jpg
Netflix jpeg
the wailing captura video jpg