Ela Crăciun scoate o carte despre adolescenți! „Cea mai mare problemă a copiilor sunt părinții”

Ultima actualizare:

Mamă de adolescent, Ela Crăciun este în prezent într-o continuă căutare a răspunsurilor corecte pentru creșterea armonioasă a copiilor aflați la această vârstă problematică. Prezentatoarea TV lucrează chiar acum la un volum dedicat deopotrivă părinților și adolescenților, o carte menită să aducă multe instrumente utile gestionării relației părinte-adolescent. 

Ela Crăciun a identificat care este cea mai mare problemă a copiilor

 Ela Crăciun (42 se ani) are multiple acreditări în parenting și a lansat până în prezent două cărți de succes despre creșterea copiilor. 

Vedeta este, la acest moment, studentă a Facultății de Psihologie și lucrează la cea de-a treia sa carte, care are în prim-plan vârsta problematică a adolescenței

Ela are trei copii: Nicho, Alesia și Alex, aflați la grădiniță, școala gimnazială și liceu.

Recent, prezentatoarea TV a avut-o ca invitată în podcastul său de parenting „Cu Ela la doctor” pe Elena Barbu, medic primar specializat în radiologie, imagistică medicală și facilitator de constelații familiale. Acesta consideră că cea mai mare problemă a copiilor sunt părinții.

Medic Elena Barbu: „Toți copiii sunt bolnavi de părinți”

 Invitata Elei Crăciun integrează expertiza medicală cu tehnici de vindecare emoțională și oferă pacienților săi o abordare integrativă și profundă.

Metoda constelațiilor familiale este o tehnică terapeutică ce ajută la descoperirea și rezolvarea dinamicilor ascunse din familii, dar și din relații. 

Dacă înainte de întâlnirea cu invitată sa Ela Crăciun a considerat că tehnica de vindecare a constelațiilor familiale nu îi este în totalitate compatibilă, acest episod al podcastulului i-a schimbat radical părerea.

Întrebată care consideră că este cauza care generează suferințele copiilor, doctor Elena Barbu a replicat cu certitudine. 

„Toți copiii sunt bolnavi de părinți. Marea problemă a copiilor sunt adulții. Chiar dacă suntem adulți, noi rămânem copiii părinților noștri pentru totdeauna. Și așa este, toți copiii sunt buni.

 Am lucrat foarte mult și pentru copii, eu fiind și medic pediatru ador constelațiile care ajută la a se pune ordine în sufletul copilului. Toți copiii își iubesc foarte mult părinții și aș putea să îndrăznesc să spun, chiar dacă unii se vor supăra pe mine, că de fapt copiii își iubesc părinții mai mult decât unii părinți își iubesc copiii. 

De ce? Pentru că indiferent cum sunt părinții noștri, în sufletul nostru ei sunt cei mai buni”, a declarat medic Elena Barbu.

Pentru că experiența sa ca gazdă a unei emisiuni tv și mamă expertă în găsirea și transmiterea corectă a informațiilor a făcut-o pe Ela Crăciun să caute de cele mai multe ori răspunsurile și în partea pragmatică a lucrurilor, celebra mămicã și-a întrebat invitata și despre conexiunea constelațiilor cu domeniul științific.

„Am studiat foarte mult ideea de câmp, pentru că acest câmp de energie în care suntem toți și care apare în constelații, este practic ceea ce Bert Hellinger numește ca fiind <<În suflet>>. 

Cu toate că denumirea constelațiilor ne induce în eroare, în realitate ele nu au nicio legătură cu astrologia”, a completat Elena Barbu.

„Adolescenții au nevoie de limite să le încalce” 

 Ela Crăciun și-a rugat invitata să împărtășească din expertiza sa la acest capitol și să ofere un sfat adolescenților.

„Aș da un sfat părinților de adolescenți. Toți copiii sunt buni, așa că îi sfătuiesc pe părinți să aibă încredere în copiii lor și să aibă încredere în iubirea lor, și să se uite la iubirea din spatele simptomului. 

Adolescenții noștri au nevoie de limite și ca să poate crește și să se dezvolte, au nevoie să le încalce și noi părinții avem nevoie să fim ca o iederă, să jonglăm, să mai negociem puțin, în așa fel încât ei să se simtă în siguranță. Să punem limite cu iubire”, a concluzionat doctor Elena Barbu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca turcasiu si andreea samson la asia express 2024 jpg
netflix pexels jpg
pro tv antena  jpg
cub alin oprea larisa uta png
Power Couple jpeg
oana zavoranu vrajitoarea melissa jpg
vedete andre arhiva 02 1024x680 1 jpg
andreea corb instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net