Filmul care a rupt topurile Netflix. Se clasează pe primul loc și în România

Ultima actualizare:

Filmul românesc „Oameni de treabă", regizat de Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc în distribuţie, ocupă primul loc în Netflix. O comedie neagră ce spune povestea unui poliţist din mediu rural, prins într-o serie de întâmplări nefaste ce îl obligă să ia decizii importante.

Filmul românesc Oameni de treabă ocupă locul 1 în Netflix. Foto: Click.
Filmul românesc Oameni de treabă ocupă locul 1 în Netflix. Foto: Click.

Povestea filmului

Protagonistul, Iulian Postelnicu, în rolul lui Ilie, este un fost polițist de oraș, care acum lucrează într-un sat de graniță din nordul României. Acesta visează să aibă o livadă proprie, și își umple timpul gestionând conflicte minore la barul local, ignorând în mare parte faptele îndoielnice ale primarului, precum și alte lucruri dubioase ce se întâmplă în sat. Însă, atunci când o crimă tulbură mersul lucrurilor, Ilie încearcă să devină justițiarul care arestează toți vinovații.  

Ce scrie în presa străină despre „Oameni de treabă"

Screen International îl compară pe Negoescu, regizorul filmului, cu frații Cohen sau Tarntino, iar revista Variety elogiează și ea filmul „Ilie nu este portretizat în mod banal, ca un om bun într-un sistem prost, și nici măcar ca un răufăcător. Mai degrabă, el este o victimă, un om ridicol de înnodat într-o cultură a corupției încât este greu de spus unde încep și unde se termină propriile impulsuri și principii. Doar un film românesc poate face din asta o poveste amuzantă.

A câștigat premii importante

„Oameni de treabă” și-a adjudecat marți, la a 17-a ediţie a Premiilor Gopo, cele mai importante premii, printre care cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie și cel mai bun actor în rol principal.

Filmul a fost selectat în peste 25 de festivaluri internaționale. Printre cele mai recente aflându-se Sofia Film Festival (Bulgaria), Making Waves New Romanian Cinema Festival in NYC (SUA), Barcelona Auteur Film Festival (Spania), Istanbul Film Festival (Turcia), Kinest Fest (Italia), SeeFest (Los Angeles, SUA) sau Beijing Film Festival (China).

„Oameni de treabă”, lansat în cinematografele din SUA în acest an

„Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu, este disponibil pe NETFLIX din 25 aprilie, va fi lansat în SUA în cursul acestui an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image png
image png
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
image png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net