Filmul de pe Netflix, bazat pe fapte reale, care îți va da fiori. Cine este Charles Cullen, infirmierul care a ucis sute de pacienți

Așa cum v-am obișnuit, venim cu o nouă recomandare! Un film de pe platforma de streaming Netflix, bazat pe fapte reale, îți prezintă povestea criminalului în serie Charles Cullen, infirmierul care a ucis sute de pacienți. Pelicula îți va da, cu siguranță, fiori!

Filmul de pe Netflix, bazat pe fapte reale, care îți va da fiori / Foto: Pixabay
Filmul de pe Netflix, bazat pe fapte reale, care îți va da fiori / Foto: Pixabay

Cazul lui Charles Cullen (63 de ani) a inspirat atât scrierea unei cărți, „The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder”, publicată în anul 2013 de Charles Graeber, cât și realizarea unui film, „The good nurse” („Infirmiera cea bună” n.r), introdus pe platforma de streaming Netflix la finalul lunii octombire 2022.

Ajuns pe prima poziție din prima săptămână de la lansare, filmul „Infirmiera cea bună” ilustrează un șir de evenimente cu atât mai înspăimântătoare cu cât au fost inspirate din realitate. Așadar, în peliculă este prezentată Amy Loughren (Jessica Chastain), o asistentă medicală devotată, care își crește singură fetițele și care se împrietenește cu Charlie (Eddie Redmayne), un coleg angajat recent, care îi dă o mână de ajutor în timpul solicitantelor ture de noapte din secția de terapie intensivă. Însă, după un timp, începe să se îndoiască de acesta după ce în spital au loc mai multe decese misterioase ale unor pacienți, iar Charlie devine suspectul principal.

Cine e Charles Cullen

Așadar, povestea este exact ca cea din realitate. Născut în anul 1960, Charles Cullen, supranumit „Îngerul morții”, a ucis, după cum s-a demonstrat, cel puțin 40 de persoane în cei 16 ani în care a lucrat în nouă spitale. Investigațiile ulterioare au arătat însă că numărul victimelor lui s-ar fi apropiat de 400, ceea ce l-ar face cel mai profilic criminal în serie din istorie.

Charles Edmund Cullen a avut o copilărie și o adolescență nefericită. A vrut de mai multe ori să se sinucidă, și totuși, a reușit să devină asistent medical la Centrul Medical Sfântul Barnaba din Livingston, New Jersey. A întâlnit-o și s-a căsătorit cu Adrianne Baum în 1987, iar împreună au avut două fiice. În 1993, ea a depus un ordin de restricție împotriva lui pe baza temerii ei că ar putea să o pună în pericol pe ea și pe cei doi copii ai lor. La 11 iunie 1988, Charles a ucis prima victimă, administrându-i o supradoză letală de medicamente intravenoase unui pacient.

A fost prins cu ajutorul asistentei Amy

Ulterior, a recunoscut în cele din urmă că a ucis alți câțiva pacienți la Sfântul Barnaba, inclusiv un pacient cu SIDA care a murit după ce i s-a administrat o supradoză de insulină. În ianuarie 1992, a părăsit Sfântul Barnaba după ce autoritățile spitalului au început să investigheze pungile intravenoase contaminate. Și a ținut-o tot așa, până a ajuns să schimbe nouă spitale. Într-un final, în septembrie 2002, Cullen a început să lucreze în unitatea de îngrijire a Centrului Medical Somerset din Somerville, New Jersey. Asistenta medicală din Somerset, Amy Loughren, care a fost prietenă cu el în timp ce lucrau împreună, a alertat autoritățile după ce a devenit alarmată de înregistrările lui Cullen privind accesul la medicamente și de legăturile sale cu decesele pacienților.

A fost arestat pe 12 decembrie 2003. Două zile mai târziu, a recunoscut în fața detectivilor  că a ucis până la 40 de pacienți de-a lungul carierei sale de 16 ani. În aprilie 2004, Cullen a pledat vinovat pentru uciderea a 13 pacienți și pentru încercarea de a ucide alți doi prin injecție letală în timp ce era angajat la Somerset. Deși, interviurile cu poliția, psihiatrii și jurnaliștii sugerează că acesta a ucis până la 400 de pacienți.

Dacă te-am făcut curios și vrei să urmărești pe scurt povestea criminalului în serie Charles Cullen, poți urmări filmul „Infirmiera cea bună” pe platforma de steaming Netflix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net