Filmul de pe Netflix considerat o reală capodoperă cinematografică. Este inspirat dintr-un roman celebru

Considerată una dintre peliculele cel mai bine realizate din America, această dramă domină topurile celor mai bune producții de pe platforma de streaming Netflix. Filmul este catalogat o reală capodoperă cinematografică și este inspirat dintr-un roman celebru.

Filmul de pe Netflix considerat o reală capodoperă cinematografică / foto: Arhiva Click!
Filmul de pe Netflix considerat o reală capodoperă cinematografică / foto: Arhiva Click!

Printre nenumăratele producții de pe platforma de streaming Netflix, un film pe care trebuie neapărat să-l vezi este „Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Inspirat dintr-un roman celebru, cu același nume, scris de autorul Ken Kesey și care a apărut în 1962, filmul american este regizat de Milos Forman, îi are ca actori în roluri principale pe unele dintre cele mai cunoscute figuri de la Hollywood: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Danny DeVito, Scatman Crothers și Michale Berryman, are o durată de 133 de minute și a avut premiera în 1975.

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” face parte din top 105 al listei „Cele mai bune 500 de filme ale tuturor timpurilor”, realizat de revista Empire și se bazează pe o poveste dramatică, în care este redată situația tristă a unor fapte din viața reală.

Despre ce este vorba în peliculă

Astfel, despre ce este vorba în peliculă? Povestea se învârte în jurul lui Patrick McMurphy (jucat de Jack Nicholson). Ajuns într-un penitenciar și constatând că nu are nicio șansă de a evada, se gândește să se prefacă nebun pentru a fi dus la psihiatrie, de unde crede că va scăpa mult mai ușor.

Cu toate acestea, din momentul în care ajunge aici, descoperă o situație foarte diferită de poveștile pe care le auzise despre astfel de spitale. Mulți pacienți sunt tratați cu mai multe medicamente decât au nevoie și execută cu teamă ordinele unei asistente șef, pe nume Ratched. Sună cunoscut? Bineînțeles, pentru cunoscători, numele îi duce cu gândul la serialul cu același nume, bazat pe același roman și este un prequel al celebrului film.

Dacă la început Ratched îl impresionează pe Patrick cu firea ei calmă și bună, pe parcurs, se dovesește contrariul. La un moment dat, protagonistul îi întoarce pe pacienți împotriva ei și a celorlalți membri ai personalului. În același timp, el încearcă să evadeze. Te-am făcut curios? Dacă da, poți urmări filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci” pe platforma de streaming Netflix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net