Jim Carrey, unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, a trăit într-o rulotă și a lucrat ca om de serviciu. „Multă lume nu ştie”

Miercuri, 17 ianuarie, unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood a împlinit frumoasa vârstă de 62 de ani. Este vorba despre celebrul Jim Carrey. Cunoscut pentru talentul său comic, artistul a impresionat o lume întreagă pe parcursul carierei sale și a acumulat o serie de premii și nominalizări, inclusiv premii BAFTA, Globuri de Aur și premii MTV. Și totuși, a avut parte de momente grele în copilărie.

Jim Carrey, de la copilul dislexic, la starul de la Hollywood / Foto: Shutterstock
Jim Carrey, de la copilul dislexic, la starul de la Hollywood / Foto: Shutterstock

James Eugene „Jim” Carrey, pe numele său complet, este născut pe data de 17 ianuarie 1962 în Newmarket, Ontario, Canada, și tocmai ce a împlinit vârsta de 61 de ani. În primii lui ani de viaţă, nu prea reuşea să-şi facă prieteni din simplul motiv că era dislexic şi reuşea cu greu să-şi exprime ideile fără să râdă copiii de el, iar asta nu a fost singura lui problemă din copilărie. A fost nevoit să se mute împreună cu familia lui într-o rulotă atunci când tatăl lui şi-a pierdut serviciul şi mama lui s-a îmbolnăvit.

„Multă lume nu ştie că, atunci când aveam 14-15 ani, tata şi-a pierdut serviciul şi eu am trăit pe străzi o vreme. Bineînţeles că părinţii mei îmi spuneau că mergeam în camping în Canada, părea o distracţie... Am locuit în rulotă o vreme şi lucram toţi împreună ca paznici sau oameni de serviciu”, a recunoscut actorul, potrivit okmagazine.ro.

Jim Carrey: „Cred că oamenii nu învaţă nimic fără să ajungă să fie disperaţi”

A renunțat la școală în clasa a X-a și a lucrat în ture de 8 ore pe noapte pentru a își putea ajuta familia din punct de vedere financiar. Însă întreaga responsabilitate şi-a spus cuvântul asupra băiatului. La vârsta de 15 ani, a început să urce pe scenă, ca să-i facă pe oameni să râdă, iar apoi, la 18 ani, a apărut în seria TV „The All-Night Show”. La 21 de ani, era deja prezent la The Tonight Show. „Cred că oamenii nu învaţă nimic fără să ajungă să fie disperaţi la un moment dat. Disperarea este un ingredient necesar pentru a învăţa ceva sau a crea orice. Pur şi simplu! Dacă nu eşti disperat, nu devii interesat de nimic”, a povestit actorul.

De asemenea, a mărturisit, în urmă cu câțive ani, că şi-a dorit să ajungă la Hollywood dintr-un motiv cu totul diferit: „Planul meu nu a fost să mă alătur Hollywood-ului, ci să-l distrug“. După o carieră de 40 de ani în domeniul cinematografiei, Jim Carrey a decis să se retragă din lumina reflectoarelor.

Jim Carrey a avut primele roluri principale în comedii precum „Ace Ventura: Detectivu' lu' pește” (1994), „Tăntălăul și Gogomanul” (1994), „Masca” (1994) și „Ace Ventura: Un nebun în Africa” (1995), dar și în ilme dramatice precum „The Truman Show” (1998), „Omul din Lună” (1999), „Strălucirea eternă a minții neprihănite” (2004) și „Sonic the Hedgehog” (2020-2022). A acumulat o serie de premii și nominalizări pe parcursul carierei sale, inclusiv premii BAFTA, Globuri de Aur și premii MTV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner Roxana Blagu png
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net