Marina Nițoiu, dezvăluiri savuroase! Cum a petrecut Paștele...

#Exclusiv Click!

Prezentatoarea știrilor mondene și din sport de la Prima TV a avut parte de un Paște în familie, alături de soțul ei, Daniel Nițoiu, de la PRO TV. Cei doi au avut planuri atât împreună, cât și separat...

Marina Nițoiu este prezentatoare la Prima TV / foto: arhiva personală
Marina Nițoiu este prezentatoare la Prima TV / foto: arhiva personală

Deși este vedetă Prima TV, Marina Nițoiu a avut apariții la Antena 1 ca actriță, în serialul „Adela" și este căsătorită cu Daniel Nițoiu de la PRO TV. Am vrut să știm ce face vedeta de Paște și să ne ofere o rețetă specială de sărbătoare, așa că puteți citi în continuare ce ne-a mărturisit vedeta. „Paștele m-a prins anul acesta la muncă. Eu și Daniel am fost să luăm lumină de la biserica din cartier. Apoi, am ajuns acasă și am ciocnit un ou. În prima zi de Paște, la prânz, vom stat doar noi doi și apoi eu am mers la muncă. Sportul nu stă în loc”, a povestit Marina, pentru Click!

Marina Nițoiu de la Prima TV este soția lui Daniel Nițoiu de la PRO TV / foto: arhiva personală
Marina Nițoiu de la Prima TV este soția lui Daniel Nițoiu de la PRO TV / foto: arhiva personală

„M-am pregătit intens pentru Paște și, dacă anul trecut m-am luptat cu doi cozonaci, anul acesta am știut că sigur îmi vor ieși. ONU! Și, ca de fiecare dată cum e tradiția la noi, joi seară am vopsit ouăle, eu și Daniel. Apoi, am încercat o nouă rețetă de drob, învățată de la soacră mea, și am făcut o prăjitura care mi-a bucurat copilăria, învățată de la mama", ne-a mai spus Marina, care ne-a oferit și nouă rețeta unui cozonac special de Paște.

Nu este prea târziu să vă oferim această rețetă, chiar dacă Paștele a trecut, căci urmează alte sărbători, precum Înălțarea, când se face din nou cozonac.

Iată rețeta de cozonac, după secretele Marinei Nițoiu

Ingrediente: 1 kg făină, 50 grame drojdie proaspătă, 250 grame zahăr, 3-4 pliculețe zahăr vanilat, 500 ml lapte, 100 ml ulei, 5 gălbenușuri, sare, esență lămâie, rasă rasă de lămâie

Umplutură: 400 grame nucă, 5 albușuri, 5 linguri zahăr, 3 linguri cacao, rahat, stafide opțional

Preparare: Se cerne făina de 3 ori într-un vas mare. Facem apoi o groapă în mijlocul vasului (nu ajungem însă la fundul vasului). Punem laptele împreună cu zahărul și zahărul vanilat pe foc, încălzindu-l ușor. Trebuie să se topească zahărul, însă să nu fiarbă. Dizolvăm drojdia în câteva linguri din laptele încălzit și o turnăm în groapa pe care am făcut-o în făină.

După ce se toarnă drojdia presărăm puțină făină (făina pe care o avem deja în vas) deasupra (cât să acoperim) și așteptăm 10 minute. Separat frecăm gălbenușurile cu sarea, punem coaja de lămâie și apoi adăugăm această compoziție în vasul cu făină. Turnăm și restul de lapte și cu mâinile începem să amestecăm.

Omogenizăm bine. Începem să turnăm în fir subțire uleiul, cu care ne ungem și mâinile și continuăm să frământăm. Din când în când mai turnăm ulei. Dacă e nevoie turnați mai mult de 100 ml. Se frământa in jur de 30 de minute. Acoperiți vasul și lăsați-l la căldură, la dospit.

Așa arată cozonacul după rețeta Marinei Nițoiu

Marina Nițoiu a spus toate secretele cozonacului său / foto: arhiva personală
Marina Nițoiu a spus toate secretele cozonacului său / foto: arhiva personală

Cât dospește aluatul facem umplutura. Batem albușurile spumă cu zahărul, punem nuca, praful de cacao și amestecăm bine. Când aluatul a crescut considerabil (1 oră jumătate- 2) îl împărțim în 2 bile. Fiecare bilă o împărțim în 2.

Întindem fiecare bilă pe un blat uns cu ulei și punem umplutură. Rulăm fiecare foaie. Împletim în 2, punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și mai lăsăm la crescut. Înainte să-I băgăm în cuptor îi ungem cu gălbenuș de ou și presărăm zahăr. Coacem la foc mediu spre mare primele 15 minute, apoi lăsăm focul mai mic.

Dar asta depinde de fiecare cuptor. Mie de obicei au tentința să mi se bronzeze prea tare așa că după jumătate de oră-40 de minute pun hârtie de copt deasupra lor, în cuptor. Astfel nu se înnegresc, nu se ard, rămân frumoși.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net