INTERVIU Daniel Nițoiu, despre testul răbdării cu soția și fricile legate de PRO TV: "Am avut și un coșmar pe tema asta"

Ultima actualizare:
Daniel și Marina Nițoiu, în ziua nunții. Nașa lor este Monica Dascălu
Daniel și Marina Nițoiu, în ziua nunții. Nașa lor este Monica Dascălu

Daniel Nițoiu, prezentatorul Meteo de la Pro TV, are o mare teamă, despre care ne-a vorbit, în exclusivitate, într-un interviu. Ce nu-i dă pace vedetei și ce coșmar are legat de job-ul său? Totodată am aflat mici secrete ale prezentatorului care aduce știri despre vreme la ProTV.

 • Click!: Daniel, cum este Vremea la tine? Mereu senină și frumoasă?    

Daniel Nițoiu: Părinții mi-au așezat soarele în suflet și chiar dacă mai plouă uneori, e o ploaie cu soare, caldă, veselă, așa sunt eu. Uneori oamenii îmi spun că și veștile despre vremea urâtă sunt mai ușor de suportat, când le află de la mine (râde). Probabil pentru că sunt un vesel incurabil.

 • Ai dat vreodată greș cu prognoza de la Meteo, adică ai anunțat soare ca mai apoi să plouă?

Întreabă orice meteorolog despre prognoze și îți va spune că mai sigure sunt cele pentru următoarele 3 zile. Restul sunt probabilități, estimări. Putem calcula și măsura viteza cu care se deplasează un front atmosferic, cantitatea de precipitații dintr-un nor, forța unui uragan, nivelul ultravioletelor și așa mai departe, dar nu putem să vedem viitorul. Sunt multe variabile pe care natura sau Dumnezeu le pot schimba într-o clipă. Da, poate mi s-a întâmplat să anunț că plouă și să cadă doar 3 stropi, de exemplu, dar nu mi s-a întâmplat niciodată să anunț ger și să fie caniculă.

 • Cum te-a afectat criza și această pandemie de Coronavirus? Ți-ai anulat multe proiecte?

Mi-am anulat vacanțele, vizitele acasă sau la prieteni. M-a afectat așa cum ne-a afectat pe toți, dar m-a făcut și să apreciez mai mult ce am. De la sănătate și timpul petrecut în familie, până la plimbările în parc și prietenii pe care îi am. Proiecte importante nu am anulat, din contră. Un proiect pe care îl amânam de ceva vreme a prins viață: o ușoară renovare a apartamentului.


  Daniel și Marina Nițoiu, în ziua nunții. Nașa lor este Monica Dascălufoto: arhivă personală
Daniel și Marina Nițoiu, în ziua nunții. Nașa lor este Monica Dascălufoto: arhivă personală
 • În perioada de izolare ați petrecut mult timp împreună, tu și soția ta. Ați trecut testul răbdării sau v-ați mai și certat uneori?

Cred că a fost și este un test pentru toate cuplurile și pentru toți oamenii. Dar mai cred și că sunt norocos să am pe cineva cu care să povestesc, să râd sau chiar să mă cert. Mă gândesc la cei care sunt singuri și cred că ar fi dat orice măcar să se certe cu cineva în perioada de izolare. Cred că din acest motiv pentru unii a fost extrem de greu să respecte restricțiile impuse de autorități.

 • Ce anume te-a scos din starea ta de confort în această perioadă?

Dintre toate, cred că pe toți ne-a scos din starea de confort purtarea măștii de protecție. Poate mai mult ca oricând ne-am dorit să respirăm aer proaspăt. Așa s-ar explica și avalanșa de turiști de la munte. Toți am tânjit să dăm măștile jos și să tragem în plămâni aer curat până simțim că pocnesc.

 • Ce îți place să faci cel mai mult când nu ești la job?

După toată perioada asta, cel mai mult îmi place să stau afară. Mai ales pe prispa casei părintești sau în grădină, să mă plimb în pădurea în care am copilărit. Să joc șah cu tata!

 • Care sunt tabieturile tale?

Nu știu să am tabieturi, dar Marina spune că stau prea mult la duș. Adevărul e că nu mă pot lipsi de un duș lung. Iar în ultimii 3 ani problema apei calde din București mi-a stricat prea multe dimineți și seri.

 • Care sunt temerile tale cele mai mari?

Pe lângă cele legate de grija pentru cei dragi, dar care cred că sunt la fel de mari pentru toată lumea, aș putea să menționez una mai specială: teama de a nu ajunge la timp la rubrica meteo. Am avut și un coșmar pe tema asta. Am visat că alergam spre PRO TV și nu mai ajungeam.

 • Pentru ce nu ai timp niciodată?

Aici nu am nicio scuză. Am realizat că putem să ne facem timp pentru orice ne dorim cu adevărat. O vreme m-am plâns că nu am suficient timp să fac sport, dar adevărul e că sunt puturos. Nu știu cum am ajuns aici, dar nu am mai fost la sală din august, anul trecut. Trebuie să schimb asta la mine.

Daniel Nițoiu
Daniel Nițoiu
 • Îți lipsește ceva în momentul de față?

Spiritual nu îmi lipsește nimic. Cred că asta e cel mai important. În plan material, mereu e loc și de mai bine, dar nici nu mă stresează ceva. Dacă ne referim în general poate îmi lipsește normalitatea de dinainte de pandemie.

 • Îți mai amintești primul job pe care l-ai avut și ce ai făcut cu primii bani câștigați atunci?

Primul meu loc de muncă este și cel actual. Cu primii bani am cumpărat de toate și am economisit o parte. Eram în ultimii doi ani de studii, la facultate, și urma să mă mut de la căminul facultății. Dar dacă ne referim la mici colaborări, primul job a fost la teatru. La teatrul din Petroșani, unde jucam într-un spectacol pentru copii. Din banii pe care i-am strâns cu trupa, mi-am cumpărat un costum pentru finalul liceului.

 • Care e cea mai mare provocare pentru tine?

Cred că cea mai mare provocare în plan profesional a fost Ninja Warrior Romania. Nimic din ce am trăit până acum nu se compară. A fost o experiență care se compară, cred eu, cu aceea când câștigi la loterie. Au fost filmări de noapte și îmi amintesc că la ora 3 dimineața aveam încă atât de multă energie, încât aș fi putut să alerg la un maraton.

 • Obișnuiești să îți faci vacanțele în locuri mai... ciudate? Unde îți dorești să mergi acum și nu se poate din cauza pandemiei?

Sunt multe locuri în care aș vrea să merg. Locuri cu plaje frumoase pe care le-am văzut la alți colegi în poze sau orașe superbe unde locuiesc rude sau prieteni. Un obiectiv este o vacanță în SUA. Am acolo verișori pe care nu i-am văzut de foarte mult timp și mi-aș dori mult să merg și sa stau la ei. Să avem timp să povestim, să recuperăm timpul petrecut departe unii de alții.

Citește și:

Daniel Niţoiu de la Ninja Warrior se împarte între Viena și București pentru soţie

INTERVIU. Corina Caragea: «Pandemia a fost un test pentru omenire»

image
image
image
image
image
image
banner survivor png
manastire zielle noastre jpg
lady diana camilla combo jpg
lady diana jpg
Banner sarah prodan
banner oana lis png