Ministrul Culturii compară Teambuilding cu filmul Nea Mărin miliardar: „Dacă nu vrei să dai bani, nu dai”

Ultima actualizare:

Ministrul Culturii compară Teambuilding cu celebrul „Nea Mărin miliardar”. Invitat într-o emisiunea la TV, Lucian Romașcanu a vorbit despre filmul care a împărțit România în două. 

Ministrul Culturii compară Teambuilding cu filmul Nea Mărin miliardar. Foto: colaj/captură/Facebook
Ministrul Culturii compară Teambuilding cu filmul Nea Mărin miliardar. Foto: colaj/captură/Facebook

Filmul Teambuilding pare subiectul cel mai dezbătut la începutul acestui an. După ce în producția cu încasări de peste 4,6 milioane de euro s-au folosit zeci de înjurături și replici vulgare, s-au creat două tabere. Multe voci importante și-au spus opinia, iar acum a venit rândul ministrului Culturii.

Lucian Romaşcanu a afirmat sâmbătă, 14 ianuarie, la Prima TV, că a văzut filmul Teambuilding, despre care afirmă că este o comedie de succesul peliculei din 1979, „Nea Mărin miliardar”. 

Ce spune ministrul Culturii despre Teambuilding

Ministrul PSD al culturii, Lucian Romaşcanu, a precizat, totuși, că se fereşte să se pronunţe despre film, dacă acesta este bun sau rău.

„Există două filtre pentru un act artistic. Este filtrul popular, şi anume cât de mulţi oameni cumpără un bilet, pentru că nu s-a dat gratis nicăieri, cineva a băgat mâna în buzunar să vadă acel film. Deci, succesul de public, şi ceea ce spun criticii. Din punctul de vedere al industriei, cinematografia este făcută să producă profit.

Ne uităm la cei care au inventat cinematograful comercial, nu scoate film de artă America decât din când în când. Noi probabil că aveam nevoie de o comedie după «Nea Mărin miliardar» care să ne scoată din casă şi să mergem la film”, a afirmat Romașcanu la emisiunea Insider Politic, potrivit news.ro.

„Este un film al tinerilor pentru tineri”

„Sunt exagerări de limbaj, sunt poate exagerări privind viaţa din corporaţie, dar este un film al tinerilor pentru tineri şi nu trebuie să ne ascundem după deget. Din punctul meu de vedere, cine porneşte această discuţie o porneşte, cred şi vreau să fiu scuzat dacă exagerez, pentru faptul că e un mesaj pe care te poţi urca”, a afirmat Romașcanu, în emisiunea de la Prima TV.

Ministrul a mai menționat că nu poate critica pe nimeni pentru alegerile făcute în materie de cultură. 

„E un film ca oricare altul, la care, dacă vrei să dai bani, dai, dacă nu vrei să dai bani nu dai. Noi avem foarte multe filme de artă, foarte multe şi suntem multiplu premiaţi la marile festivaluri internaţionale, dar sunt o nişă. Un film cu succes la public se face după altă reţetă, cu un alt tip de mesaj care, iată, şi-a găsit un exponent în «Teambuilding». A mai fost şi «Miami Bici», au mai fost şi altele”, a completat ministrul PSD.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net