Ministrul Culturii compară Teambuilding cu filmul Nea Mărin miliardar: „Dacă nu vrei să dai bani, nu dai”

Ministrul Culturii compară Teambuilding cu celebrul „Nea Mărin miliardar”. Invitat într-o emisiunea la TV, Lucian Romașcanu a vorbit despre filmul care a împărțit România în două. 

Ministrul Culturii compară Teambuilding cu filmul Nea Mărin miliardar. Foto: colaj/captură/Facebook
Ministrul Culturii compară Teambuilding cu filmul Nea Mărin miliardar. Foto: colaj/captură/Facebook

Filmul Teambuilding pare subiectul cel mai dezbătut la începutul acestui an. După ce în producția cu încasări de peste 4,6 milioane de euro s-au folosit zeci de înjurături și replici vulgare, s-au creat două tabere. Multe voci importante și-au spus opinia, iar acum a venit rândul ministrului Culturii.

Lucian Romaşcanu a afirmat sâmbătă, 14 ianuarie, la Prima TV, că a văzut filmul Teambuilding, despre care afirmă că este o comedie de succesul peliculei din 1979, „Nea Mărin miliardar”. 

Ce spune ministrul Culturii despre Teambuilding

Ministrul PSD al culturii, Lucian Romaşcanu, a precizat, totuși, că se fereşte să se pronunţe despre film, dacă acesta este bun sau rău.

„Există două filtre pentru un act artistic. Este filtrul popular, şi anume cât de mulţi oameni cumpără un bilet, pentru că nu s-a dat gratis nicăieri, cineva a băgat mâna în buzunar să vadă acel film. Deci, succesul de public, şi ceea ce spun criticii. Din punctul de vedere al industriei, cinematografia este făcută să producă profit.

Ne uităm la cei care au inventat cinematograful comercial, nu scoate film de artă America decât din când în când. Noi probabil că aveam nevoie de o comedie după «Nea Mărin miliardar» care să ne scoată din casă şi să mergem la film”, a afirmat Romașcanu la emisiunea Insider Politic, potrivit news.ro.

„Este un film al tinerilor pentru tineri”

„Sunt exagerări de limbaj, sunt poate exagerări privind viaţa din corporaţie, dar este un film al tinerilor pentru tineri şi nu trebuie să ne ascundem după deget. Din punctul meu de vedere, cine porneşte această discuţie o porneşte, cred şi vreau să fiu scuzat dacă exagerez, pentru faptul că e un mesaj pe care te poţi urca”, a afirmat Romașcanu, în emisiunea de la Prima TV.

Ministrul a mai menționat că nu poate critica pe nimeni pentru alegerile făcute în materie de cultură. 

„E un film ca oricare altul, la care, dacă vrei să dai bani, dai, dacă nu vrei să dai bani nu dai. Noi avem foarte multe filme de artă, foarte multe şi suntem multiplu premiaţi la marile festivaluri internaţionale, dar sunt o nişă. Un film cu succes la public se face după altă reţetă, cu un alt tip de mesaj care, iată, şi-a găsit un exponent în «Teambuilding». A mai fost şi «Miami Bici», au mai fost şi altele”, a completat ministrul PSD.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub horoscop bani
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
dumitru hermeneanu romanii au talent jpg
Daniel Pavel Survivor România Foto pro TV jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
baza inalt jpg
gunter jpg