Rețeta delicioasă a Monicăi Bîrlădeanu. „E a bunicii mele. Mama a învățat-o de la ea”

Ultima actualizare:

Monica Bîrlădeanu are o rețetă delicioasă. Actriță afirmă că acest preparat i-a marcat copilăria. Și pentru că are mare încredere în acest fel de mâncare, vedeta și-a făcut apariția în fața chefilor Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea. Cum au reacționat cei trei jurați ai emisiunii de la Antena 1?

Rețeta delicioasă a actriței. Foto: colaj Facebook Monica Bîrlădeanu
Rețeta delicioasă a actriței. Foto: colaj Facebook Monica Bîrlădeanu

Invitată la „Chefi la cuțite”, Monica Bîrlădeanu a preperat o rețetă din zona Moldovei. În vârstă de 43 de ani, vedeta i-a surprins pe cei trei jurați ai show-ului culinar de la Antena 1. Originară din Moldova, din Iași, actrița a mărturisit că dresala de cartofi este mâncarea copilărilei sale.

Vezi și: Jurații de la „Chefi la cuțite“, uluiți de sosia lui Gordon Ramsay. „Băi, ești nebun! Nu mai înțelegeam nimic”

Judecând după felul de mâncare pe care o să-l fac, n-or să se aștepte să mă vadă aici nici în visele cele mai creative. Am emoții. Mă gândesc: «Dacă n-o să le placă gustul? Cred c-aș fi foarte fericită dacă nu vor strâmba din nas“, a declarat Monica Bîrlădeanu înainte de a începe să gătească, conform Adevărul.

Poate te interesează: Gina Pistol, transformată în show-ul ,,Chefi la cuțite". Cât de mult s-a transformat prezentatoarea TV

Frumoasa brunetă a dezvăluit că zerul din lapte de oaie, primit pe tren de la mama ei, este ingredientul secret al rețetei sale. „Ingredientul a venit pe tren. M-am dus la naș: «Bună seara, aveți un pachet pentru mine?»“, a povestit Monica Bîrlădeanu.

Monica Bîrlădeanu, rețeta delicioasă la „Chefi la cuțite”. Ce este dresala de cartofi

Monica Bîrlădeanu a preparat dresala de cartofi. Foto: Facebook
Monica Bîrlădeanu a preparat dresala de cartofi. Foto: Facebook

E genul de ciorbă gătită de o bunicuță. Din punctul meu de vedere, e un pic ciudată, pentru că e acră și dulce în același timp“, a spus Florin Dumitrescu.

Are o chestie pe care nu o înțeleg“, a precizat Sorin Bontea. Totodată, chef Cătălin Scărlătescu a apreciat rețeta și i-a dat Monicăi Bîrlădeanu un cuțit.

Este rețeta bunicii mele. Mama a învățat-o de la ea, iar eu de la mama. Am fost foarte tentată să vin aici și să vă impresionez cu un preparat extravagant, doar am stat la Los Angeles. Dar asta sunt!“, a spus Monica Bîrlădeanu în fața chefilor.

Vezi și: Ce dieta avea Simona Halep în vârful carierei? Mânca același desert în fiecare seară

Și, totuși, ce este dresala de cartofi? Ei bine, rețeta moldovencei se mai numește sârbușca. Aceasta este este o ciorbă de cartofi, actrită cu zer din lapte de oaie. Prepartul se servește cald sau rece, cu smântână și cu ceapă roșie. Cantitățile nu sunt exacte, iar , în funcție de consistența dorită, se pot pune mai mulți sau mai puțini cartofi, scrie Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
banner gina pistol png
FotoJet (1) jpg
Catalin Scarlatescu Doina Teodoru   America Express Foto Antena 1 jpg
razboinicii survivor 2023 jpg
netflix jfif
banner america express png