S-a aflat! Locurile din România în care s-a filmat pentru serialul „Wednesday”, de pe Netflix

Ultima actualizare:

Serialul „Wednesday” și-a câștigat deja popularitatea pe platforma Netflix. Multe dintre cadrele producției par a fi străine de noi, însă, surpriză! Vă vine să credeți sau nu, producția s-a ancorat puternic în numeroase locuri de poveste din România. 

Wednesday Addams, alături de colegii de la Nevermore
Wednesday Addams, alături de colegii de la Nevermore

Platforma Netflix găzduiește deja serialul „Wednesday” în care joacă cunoscutul actor George Burcea. Multe dintre locațiile prezente în serial aparțin, de fapt, de România. În social media a apărut un clip video în care sunt înfățișate câteva dintre acestea, iar mulți dintre voi cu siguranță nu v-ați fi dat seama că este vorba despre ele!

Serialul-fenomen „Wednesday”, filmat în România

Producția semnată Tim Burton îmbină genul horror cu elemente de comedie, iar acțiunea se focusează pe celebra Wednesday, fiica Morticiei și a lui Gomez Addams. Cu elemente supranaturale, ciudățenii de tot felul și rare accente de comedie, serialul a „prins” încă din prima zi în rândul celor care l-au așteptat cu sufletul la gură. 

Tim Burton s-a declarat extrem de încântat de faptul că poate face ca România să semene cu Vermontul. 

Mai mult, celebrul producător a menționat faptul că multe dintre locurile din România s-au potrivit „mănușă” cu ideile sale de a expune cu precizie universul familiei Addams. Astfel, Castelul Cantacuzino din Bușteni a devenit, în serialul „Wednesday”, internatul Nevermore, acolo unde studiază copiii marginalizați și cu tot felul de puteri.

Castelul Cantacuzino, apreciat și peste hotare!

La Nevermore ajunge și Wednesday chiar în primul episod al producției, fiind condusă la internat de mama ei, Morticia, fratele Pugsley, tatăl Gomez și, evident, de valetul Lurch, interpretat de nimeni altul decât George Burcea. 

Citește și - Aici a fost tratată ca o regină Catherine Zeta-Jones! Ce pretenții a avut actrița cât a fost cazată la Predeal

Cu ceva edit din partea specialiștilor, Castelul Cantacuzino s-a transformat într-un real loc de poveste, în care magia și supranaturalul se îmbină perfect. De asemenea, cadrele în care Wednesday Addams eliberează mai mulți pești piranha în apă s-au filmat la bazinul Dinamo.

Castelul Cantacuzino, Bușteni, cadrul Wednesday, Netflix (stânga)
Castelul Cantacuzino, Bușteni, cadrul Wednesday, Netflix (stânga)

Orele de botanică de la Nevermore la care copiii speciali studiază, în serial, plantele carnivore, s-au filmat la la Grădina Botanică. Cadre mai apar, în producție, și la Casa Monteoru, dar și la Universitatea Politehnică din București. 

Grădina Botanică din București, cadrul Wednesday, Netflix (stânga)
Grădina Botanică din București, cadrul Wednesday, Netflix (stânga)

De asemenea, s-au filmat câteva cadre și în gara din Sinaia, dar și la Conacul Olga Greceanu, situat în vecinătatea Capitalei. Despre toate aceste locații, Tim Burton a declarat: „A fost grozav să venim aici, în România, pentru că totul s-a potrivit în mod ciudat în universul Familiei Addams. Încercarea de a face România să semene cu Vermontul a fost o provocare interesantă, dar am reuşit să găsim multe noi locaţii. Iar în studio, am avut spaţiul necesar pentru a crea platouri, aşa că a fost minunat că am putut face acest lucru.

Am avut spaţiu suficient ca să construim exterioare, respectiv să construim oraşul Jericho. Este ca şi cum decorurile ar prinde viaţă, iar asta susţine întreaga atmosferă a serialului”.

George Burcea joacă rolul lui Lurch în serial

Cu siguranță toată lumea știe câte ceva despre familia Addams. Ciudați din fire și iubitori de chestii morbide, au reușit, de-a lungul timpului, să câștige simpatia telespectatorilor atât în producții animate, cât și în filme și seriale cu actori.

George Burcea joacă, în producția semnată Tim Burton, rolul lui Lurch, iar primul episod al serialului începe cu un cadru în care se află în prim plan: în mașină, conducând-o pe Wednesday alături de Gomez, Morticia și Pugsley, la internatul Nevermore. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
1 eclere shutterstock 797337031 jpg jpeg
Televiziune NBC news
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net