Secretul tinereții! 4 sfaturi de aur oferite de medicul român care s-a „autovindecat de cea mai grea boală”

Dumitru Constantin Dulcan, în vârstă de 84 de ani, născut într-un sat argeșean, este un medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizic, cunoscut în special pentru lucrarea „Inteligența materiei”, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989. Invitat în podcast-ul „Fain&Simplu”, al lui Mihai Morar, marele profesor a dezvăluit care sunt secretele tinereții și cum s-a vindecat de cea mai grea boală.

 4 sfaturi de aur oferite de medicul român Constantin Dulcan / Foto: Arhiva Click!
4 sfaturi de aur oferite de medicul român Constantin Dulcan / Foto: Arhiva Click!

„Să nu uităm de apă. Se zice că după 50 de ani nu mai ne este sete, sau ne este foarte puțin sete și din cauza asta nu bem apă. Am văzut oameni care aveau sticluțe cu ei de apă și au consumat 5-6 cât am stat noi la un curs. Deci, apa este, se știe .. în apă s-a născut viața. Este strict necesară pentru celule noastre și de aici apar o serie întreagă de faptul că bem foarte puțină apă. Avem nevoie să bem cel puțin 6 la 8 pahare de apă pe zi.

Altceva, masajul corpului. Este necesar pentru mai multe motive. Există ceea ce numim noi electres, adică și noi ca orice ființă vie emitem câmpuri electromagnetice. Un masaj pur și simplu schimbă acești electrozi, pe de-o parte. Pe de altă parte, are rolul de a activa vascularizația de la nivelul tegumentului al pielii. Noi respirăm și prin plămâni, dar și prin piele.  

Constantin Dulcan: „Unde este păstrată memoria?”

Se mai recomandă un lucru pe care noi nu l-am primit cu mare bucurie. Se spune că și secreția tegumentului nostru are rolul ei și faptul că în fiecare zi faci 2-3 dușuri nu este cel mai bun sfat. Adică, este fără îndoială că și dușurile sunt necesare, dar nu știu de câte ori pe zi, să lăsăm pielii șansa de a se ocroti și de a se proteja. (...)

Mergem la nivel de neuroni, de gândire. Uite, se spune că la de la vârsta de 50 de ani nu mai avem, exceptând neuronii cu care respirăm și cu care activăm circulația, nu mai avem niciunul din neuronii cu care noi ne-am născut. Dar, în același timp, schimbă neuronii dau eul nostru e același. Ne cheamă la fel, nu am pierdut nimic din asta și atunci întrebarea mea este: dacă neuronii cu care noi gândim s-au schimbat, cum păstrăm această memorie? Unde e păstrată memoria? Știți cum gândesc eu? Memoria cred că este câmpul conștiinței. Faptul că vorbim de demența care i-a proporții din ce în ce mai mari, asta datorită stresului și civilizației care îi aduce și factori secundari toxici, din acest motiv pierdem neuronii din hipocamp (cel care păstrează amintirile, de lungă durată).

Și atunci eu cred că memoria este la nivelul câmpului conștiinței și el este cel care aduce gramele în creierul nostru și în felul ăsta vorbim. Cu alte cuvinte, eul nostru este păstrat într-un câmp al conștiinței”, a spus neurologul Constantin Dulcan în podcast-ul „Fain&Simplu”.

Cum poți să te vindeci de o boală?

Totodată, marele profesor a vorbit și despre cum poți să te vindeci de o boală: „Vreți să vindecați o boală. Rețineți atât: starea psihică are o chimie. Chimia aia te vindecă. Este ca și cum ai face o injecție, ai lua un medicament. În loc să iei un medicament din afara corpului, ai medicamentul în tine. Asta se cheamă farmacia propriului tău corp. Deci, starea psihică de vindecare, aia în care tu ești convins în permanență că ești sănătos, asta aduce chimia vindecării și îți vindecă orice boală. Tu îți imaginezi că ești sănătos (...)

Deci, dacă vreți să vă vindecați o boală, scoateți din minte ideea de boală. Pur și simplu gândiți-vă că sunteți sănătoși”, a mai adăugat Constantin Bulcan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
image
actualitate.net
image
actualitate.net