De ce nu mai putem menține o relație în ziua de azi. Adevărul dureros explicat de un celebru psiholog: „Toți suferă de asta”

Ultima actualizare:

Tu știi care este motivul pentru care tot mai multe relații se distrug? Ei bine, daca vrei să afli răspunsul, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi din lume, Dr. Menis Yousry, ți-l oferă. Invitat în podcastul „Fain&Simplu”, găzduit de Mihai Morar, acesta a explicat de ce tot mai mulți oameni se despart și relația se destramă.

Dr. Menis Yousry explică de ce nu mai putem menține o relație / Foto: Captură video
Dr. Menis Yousry explică de ce nu mai putem menține o relație / Foto: Captură video

Invitat în podcastul lui Mihai Morar, „Fain&Simplu”, celebrul psiholog Dr. Menis Yousry a oferit explicația pentru întrebarea de ce oamenii nu mai pot menține o relație. Potrivit acestuia, această „boală a relațiilor” este „un nou tip de cancer”.

„Se și vede. Oamenii nu mai au capacitatea de a avea relații, știi? Și nici mediul nu le este de ajutor. Când te bazezi pe o aplicație pe telefon ca să cunoști pe cineva în 5 minute, ai o cale prea rapidă de ieșire. Mai ales tinerii. Oamenii nu mai depun eforturi. Înainte făceau asta. Acum, dacă se strică ceva, și ce dacă? Cumpărăm unul nou.

Astfel, dacă relația se clatină, îmi fac alta. Și, înțelegi, noua generație nu este de vină, noi suntem. Desigur, pentru că le-am dăruit totul. Și s-au obișnuit să caute ceva nou. Ceea ce nu înțeleg oamenii și sper că voi putea clarifica aici, comportamentul cuiva într-o relație este exact același ca în orice alte circumstanțe. Chiar și în felul în care conduci mașina, în felul în care îți derulezi afacerile, în care își tratezi prietenii, locul de muncă, toate acestea se văd și în relații.

Însă oamenii consideră relațiile ca ceva dificil deoarece partenerul face presiuni asupra ta, este acasă, iar tu nu poți fugi, partenerul cunoscându-te foarte bine. Așa, totul devina mai intens. Însă la locul de muncă, ai întotdeauna o cale de ieșire. Poți învăța lucruri, îi poți manipula pe ceilalți, îi poți impresiona. Însă, pe partener nu îl poți impresiona, pentru că te cunoaște foarte bine”, a fost explicația dată de către celebrul psiholog Menis Yousry gazdei Mihai Morar.

Exercițiul care îți va schimba viața

Totodată, cunoscutul doctor a propus și un exercițiu ce i-ar putea ajuta pe oameni să fie mai fericiți, recunoscători și care le-ar putea schimba viața:

„Dacă vrei să propun un exercițiu, luvru pe care eu nu îl fac, dar mi-a venit o idee, un lucru pe care vreau să îl fac eu însumi: în fiecare dimineață când vă treziți, spuneți-vă: «Mi-a mai fost dăruită o zi și va fi o zi uimitoare din viața mea! Și sunt recunoscător că trăiesc această viață. Iar dacă există în viața mea cineva iubit, voi merge să-i mulțumesc că este cu mine»

Știi bine că nu există timp. Noi am inventat anii. Nu există așa ceva. Timpul nu există, noi suntem cei care se mișcă. Suntem în mișcare, o mișcare pe care o măsurăm cu ajutorul timpului. Ai observat că atunci când călătorim suntem mai conștienți de timp? De momentul sosirii, de exemplu. De fapt, călătorim prin viață mișcându-ne”, a mai adăugat Menis Yousry.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net