Povestea primului om criogenat. Bărbatul ar urma să fie readus la viață în momentul în care știința va fi destul de avansată

În anul 1967 a devenit disponibilă criogenarea, iar James Bedford a devenit primul om din istorie supus la această metodă. El a murit de un cancer agresiv care i-a ajuns la rinichi și a format o metastază, dar a semnat un testament înainte de deces, prin care își exprima clar dorința de a fi criogenat.

Povestea primului om criogenat
Povestea primului om criogenat

Născut în anul 1893, James Bedford a fost un profesor emerit de psihilogie la Universitatea din California, SUA. Pe 12 ianuarie 1967, când avea 74 de ani, acesta s-a stins din viață. Acesta suferea de cancer la rinichi care a metastazat la plămâni.

Ceea ce a marcat moartea lui Bedford ca fiind unică în toată istoria nu a fost modul în care a murit, ci ceea ce s-a întâmplat după. În loc de înmormântare sau incinerare, el a devenit primul om care a beneficiat de procesul de criogenie.

Ce a implicat asta? Bărbatul a fost complet îngheţat la o temperatură de minus 79 de grade Celsius, cu scopul de a fi reînviat în momentul în care ştiinţa va avansa într-atât de mult în viitor încât să permită readucerea organismului la viaţă.

La moartea celebrului profesor, circulația sa a fost menținută prin respirație artificială și masaj cardiac, i s-a injectat în corp dimetilsulfoxid, o substanță chimică despre care se credea că ajută la conservarea organelor și țesuturilor. Apoi, a fost înghețat, înainte de a fi transferat într-un mediu cu azot lichid.

În total, 370 de persoane și 200 de animale au fost criogenate până acum

Cum a început totul? La începutul anilor 60, criogeniștii au început să caute pe cineva care să fie de acord să-și înghețe corpul după moarte. Cel care a răspuns ofertei a fost, cum probabil v-ați dat seama, James Bedford, care credea că încă mai are șanse de a scăpa de cancerul de care suferea. El a scris un testament în acest sens și a pus deoparte 100.000 de dolari pentru a îi dona în scopul cercetării criogenice.

În momentul de față, în lume, există trei mari companii care oferă servicii de criogenie. Două sunt din Statele Unite ale Americii, respectiv Alcor și Cryonics Institute, iar cea de-a treia este din Rusia şi se numeşte KrioRus.

În total, 370 de persoane și 200 de animale au fost criogenate până acum, alții au ales să își înghețe doar creierul, costurile fiind mai mici. Corpul lui Bedford a fost mutat de multe ori, iar în prezent este depozitat la organizația crionică Life Extension Foundation. Acesta și celelalte persoane criogenate ar urma să fie readuşi la viaţă abia în momentul în care ştiinţa ar putea avansa să vindece afecţiunile care i-au ucis.

image
image
image
image
image
image
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net