Este posibilă viața după moarte? De ce părere sunt cercetătorii

Te-ai întrebat vreodată dacă există viață după moarte? Pentru mulți oameni, teama de moarte se învârte în jurul fricii de necunoscut. Ce se întâmplă când murim? Mergem în Rai, ne reîncarnăm? Iată ce spun cercetătorii.

Este posibilă viața după moarte? / Foto: Shutterstock
Este posibilă viața după moarte? / Foto: Shutterstock

În ciuda faptului că multe religii susțin ideea că sufletul omului își va continua viața după moartea trupului, viața după moarte este un subiect extrem de controversat. Potrivit unui unui profesor de fizică și cosmologie de la Institutul de Tehnologie din California, Sean Carroll (56 de ani), știința are dovezi că viața de apoi nu există.

Potrivit științei, nu există viață după moarte

Sean Carroll, cosmolog și profesor de fizică, și-a dedicat o mare parte din timp studierii legilor fizicii. Concluzia lui cu privire la viața de apoi este că, aceasta ar fi posibilă doar dacă am fi capabili să ne despățim conștiința de corp, posibilitate pe care legile fizicii o neagă.

Pentru aceia dintre noi care nu sunt experți în știință, conștiința poate fi înțeleasă în forma sa cea mai de bază ca o serie de atomi și electroni care, în esență, formează mintea noastră așa cum o știm. Și, potrivit lui Carroll, legile universului nu permit ca aceste particule să continue să funcționeze după ce murim.

„Afirmațiile că o anumită formă de conștiință persistă după ce corpurile noastre mor și se dezintegrează în atomii lor constituenți se confruntă cu un obstacol imens, insuperabil: legile fizicii care stau la baza vieții de zi cu zi sunt complet înțelese și nu există nici o modalitate în cadrul acestor legi pentru a permite ca informațiile stocate în creierul nostru să persiste după ce murim. Dacă într-adevăr nu există altceva decât atomi și forțele cunoscute, nu există, în mod, clar nici o modalitate prin care sufletul să supraviețuiească morții. A crede în viața de după moarte, ca să zic așa, necesită fizică dincolo de Modelul Standard”, a declarat Sean Carroll, potrivit ladbible.com.

Totodată, el ne sfătuiește să acceptăm faptul că nu există viața de apoi și să continuăam să trăim pe acest pământ cu gândul că într-o bună zi vom muri, iar dincolo nu va exista nimic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net