De ce oamenii nu știu data la care vor muri. Părintele Calistrat Chifan are răspunsul

Este adevărat că unii oameni știu și presimt că vor muri cu câteva zile chiar înainte de a se întâmpla și încearcă să își pună în ordine lucrurile în zilele care le-au mai rămas, dar, nimeni nu cunoaște cu exactitate data la care acest lucru se va întâmpla. Întrebat de ce Dumnezeu nu ne permite să știm data la care ne vom stinge din viață, părintele Calistrat Chifan a oferit răspunsul.

Părintele Calistrat Chifan dezvăluie de ce oamenii nu știu data la care vor muri
Părintele Calistrat Chifan dezvăluie de ce oamenii nu știu data la care vor muri

De ce nu știm data la care vom muri

„Ar trebui să patinăm ușor în ideile Sfintei Scripturi, pentru că de aici vom încerca să atingem și paterical, și oarecum teologic, ideea. În primul rând, ce este moartea? Este prima definiție pe care trebuie să o știe toți creștinii. Este despărțirea sufletului de trup și începerea vieții transcendentale, adică dincolo de trup, sau viața cea veșnică. (...) 

Unde întâlnim pentru prima dată terminul sau ideea de moarte? O întâlnim exact în Grădina Raiului, unde este Izvorul Vieții. Foarte interesant, să fii profesorul unui elev, acela era Adam, respectiv Eva, care primesc de la Dumnezeu o învățătură simplă și curată: orice luați din grădina aceasta, consumați, gustați, spre știința voastră, trebuie să mai știți un lucru. Dumnezeu are o măsură. A binelui, pe care nu o puteți cunoaște până când nu vi se descoperă, noi mergem în taina dumnezeirii prin revelație, prin mistică, prin răpire (...)”, a explicat părintele Calistrat Chifan. 

Unii oameni presimt că vor muri

Moartea este un lucru cu care ne vom confrunta cu toții. Nimeni nu știe când ne va veni vremea, dar se estimează că 56 de milioane de oameni mor în fiecare an. De asemenea, unii oameni presimt când se aproprie ceasul morții.

„Există etape ale morții, iar atunci când acestea sunt recunoscute și acceptate, se deschide ușa pentru pace și grație. Cineva poate fi «pe moarte» pe parcursul a atâtea zile, săptămâni, chiar luni. Totuși, pe măsură ce intră în ultimele zile, încep schimbări identificabile. Oamenii experimentează adesea viziuni. Adesea, li se pare că vorbesc cu cei dragi care au murit înaintea lor. Aceștia pot sta lângă pat sau pot sta pe un scaun din apropiere – dar persoana muribundă îi vede și îi aude clar. Este important de reținut, aceasta nu este o halucinație. Halucinațiile provoacă suferință și teamă.

Viziunea este în general pașnică și liniștitoare… De asemenea, s-ar putea să observați că individul muribund se uită în sus și în colțul din dreapta al camerei – din nou, un semn al viziunii”, a expplicat și  Niki Yarnot, MSW, LASW, un coach de carieră și de viață, care a lucrat anterior timp de 10 ani ca asistent social la ospiciu, atât în regim de internare, cât și în regim ambulatoriu.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net