Eugenia Șerban, de urgență la dentist după cancer! Se luptă cu paradontoza după chimioterapie

#Exclusiv Click!

După ce a învins două tipuri de cancer, Eugenia Șerban a ajuns la medicul dentist. Dantura artistei a avut mult de suferit în urma chimioterapiei și a radioterapiei, făcute pe perioada bolii. 

Cele două forme de cancer cu care Eugenia Şerban (53 de ani) a fost diagnosticată în 2019 au lăsat urme. Dantura actriţei a avut mult de suferit din cauza chimioterapiei şi a radioterapiei, două tratamente cu efecte extrem de puternice asupra întregului organism.

După ce a învins în totalitate cancerul, actrița a considerat ca venit timpul să-și repare și dantura, vziibil afectată de boala prin care trecut. Pentru început, ea a apelat la proceduri împotriva parodontozei.

Eugenia Șerban: „M-am ales cu un început de parodontoză!” Ce tratamente a urmat?

Pentru că în ultimii doi ani am trecut prin diferite tratamente împotriva cancerului, se pare că m-am ales cu un început de parodontoză. Am urmat un tratament cu un laser dentar şi vă spun nu a durut absolut deloc!”, ne-a declarat Eugenia Şerban.

Parodontoza, numită și „boala dinţilor frumoşi”, slăbeşte rădăcina danturii şi, netratată, poate duce la pierderea dinţilor. Tratamentul cu laser dentar este nu doar cea mai eficientă şi rapidă tehnică dedicată afecţiunii, dar este şi extrem de sigură: nu are contraindicaţii şi nici nu traumatizează gingia ori dinţii.

Tratamentele urmate de Eugenia Şerban împotriva cancerului provoacă reducerea substanţei osoase, atât cantitativ, cât şi calitativ. Am apelat la trei şedinţe cu laser dentar, care au ajutat la diminuarea efectelor parodontozei. Laserul a vaporizat bacteriile din ţesutul parodontal, grăbind vindecarea.

Ca tratament adjuvant, pacienta a apelat şi la terapia cu ozon, care a amplificat beneficiile obţinute prin intermediul laserului dentar. Dezinfectarea pungilor parodontale se poate face cu ajutorul uleiului ozonat, un produs care are capacitate de refacere a gingiei şi a ţesutului parodontal, sterilizând şi reducând riscul de recidivă a parodontozei”, a declarat doctorul Alina Misăilescu, medic stomatolog, estetică dentară şi parodontologie.

Și-a pus și 14 coroane dentare!

Pentru a avea dinți albi ca laptele și un zâmbet impecabil pe scenă, actrița și-a îmbrăcat dantura în coroane, realizate din ceramică presată.

Am înlocuit în total 14 coroane la nivelul dinţilor frontali – superiori şi inferiori. Coroanele sunt create din ceramică presată de cea mai bună calitate, oferind un rezultat estetic deosebit şi redând, totodată, funcţionalitatea dintelui afectat de carii ori de boli parodontale”, a mai explicat doctorul Alina Misăilescu.

Noul zâmbet al actriței a fost realizat prin intermediul unui program computerizat, care i-a oferit posibilitatea să analizeze dinainte mai multe variante.

Luăm în calcul forma, culoarea şi proporţiile cele mai potrivite, pentru un rezultat armonios. Este esenţial să cunoaştem nevoile şi aşteptările pacientului, el devenind parte integrantă a acestui proces.

Digital Smile Design este o etapă importantă în tratamentele de estetică dentară, indiferent că vorbim despre coroane dentare, faţete, reabilitări prin intermediul implanturilor dentare”, a declarat doctorul Raluca Pascu, medic specialist Ortodonţie şi ODF.

Diagnosticată cu două tipuri de cancer! „Mi-am pus întrebarea: să trăiesc sau mă las înfrântă?”

În 2019, Eugenia Șerban trecea prin cumpăna vieții sale, după ce afla că are două forme de cancer: unul ginecologic și altul la sân.

În aprilie 2019, Eugenia Șerban și-a făcut un control de rutină, în urma căruia a aflat că are probleme ginecologice. După analize mai detaliate, în iunie s-a confirmat că are cancer de col uterin. Actrița a suferit o intervenție de nu mai puțin de 12 ore și a reușit până la urmă să invingă cancerul.

Mi-am pus mie întrebarea: să trăiesc sau mă las înfrântă? Și am spus că trebuie să trăiesc, că mai am multe de spus și de atunci am plâns din în ce mai rar. Am plecat la Sighișoara, am jucat în festival, iar pe 13 august eram deja operată. Adică, toate investigațiile, două spectacole în acea perioadă, totul a fost o lună jumate. Și pe urmă lucrurile au mers de la sine”, a povestit, recent, Eugenia Șerban, în podcastul Ilincăi Vandici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net