Ce impact au banii asupra bunăstării fizice și emoționale, în relația de cuplu?

relatie jpg

Relațiile sănătoase și echilibrate sunt cheia unei vieți fericite și de succes. Cercetătorii susțin că relațiile bune contribuie la reducerea stresului, a bolilor, a stărilor psihice negative – precum anxietatea și depresia.

În ziua de azi se pune accent mare pe bani, pe bunăstarea materială. Banii au devenit cea mai mare cauză a despărțirilor și divorțurilor. Cele mai mari probleme apar din lipsa banilor. Modul în care alegeți să vă abordați viața financiară, să vă gestionați banii poate fi cea mai mare putere a relației.

Cu cât situația financiară este mai bună, cu atât relația devine mai închegată și mai fericită. Oamenii au aceste tipare financiare mentale, pe care le-au preluat de-a lungul anilor. Așadar, banii sunt importanți, iar atunci când ai un partener care îți este alături și vrea să contribuie la îndeplinirea acestui scop de a obține bunăstare financiară, ai șanse de a avea o relație de cuplu mai stabilă și armonioasă.

Stresul financiar poate distruge relația!

relatie1 jpg

Stresul finaciar poate duce la stres emoțional, la stări neplăcute fizice și psihice, precum hipertensiune arterială, nervozitate, dureri de cap, insomnie, depresie și chiar probleme digestive. Crizele de stres pot distruge relațiile pentru că pot duce la certuri, frustrări, probleme, etc. Disputele din acest punct de vedere adaugă un plus de stres la problemele din cuplu și, prin urmare, certurile devin mai intense, mai dese și chiar imprevizibile.

Abordați fiecare conversație despre bani în scopul de a vă ajuta să depășiți stresul financiar sau de a urmări rezultate constructive. Prin empatie se construiește conexiunea și vă puteți vedea unul din perspectiva celuilalt. Dacă aveți obiceiul de a compara și de a judeca reciproc situația banilor și obiceiurile fiecăruia de a cheltui, atunci se poate ajunge la frustrări în relație, pentru că se vor crea bariere și discuții ce duc la deconectare.

Într-o relație este indicat să vă împărtășiți speranțele, visele, gândurile, temerile legate de bani cu persoana iubită. Asta presupune să analizați cât anume câștigați, cum să cheltuiți banii, cât să economisiți și ce să investiți pentru a vă crește bunăstarea.

Pentru a vă îmbunătăți relația, trebuie aplicate anumite reguli de gestionare a conflicteor și de a putea face față sentimentelor. Asta înseamnă să vă expuneți sentimentele și dorințele fără a acuza, fără a întrerupe și a ignora părerea celuilalt, să vă recunoașteți greșelile, să faceți pauze în conversație pentru a nu lăsa agresivitatea să vă stăpânească la nervi.

Dacă există comunicare și sinceritate în abordarea situației banilor, această problemă emoțională se poate rezolva la un moment dat. La asta se adaugă și alte aspecte ce țin de un stil de viață sănătos. Învățați să vă relaxați, să mâncați sănătos, să vă odihniți suficient, să faceți ceva pentru ca relația să meargă. Uneori și mersul la un terapeut sau psiholog ar putea ajuta. Viața este oricum prea stresantă și tensionată, deci merită să dați atenție și momentelor frumoase, care trebuie să existe în cuplu.

Majoritatea femeilor sunt mult mai impresionate de prezență, afecțiune, integritate, decât de cadourile scumpe, sau de masa musculară terifiantă ori abdomenul tonifiat. Mulți bărbați se consideră cu o experiență vastă și de asta apreciază și produsele de sex shop care le sporesc atractivitatea și masculinitatea. Cu astfel de produse și atitudinea potrivită, dragostea poate fi mai intimă și mai incitantă, iar pasiunea poate fi reaprinsă în relație mai mult decât v-ați putea imagina.

Unii bărbați apelează și la cadouri surpriză, jucării sexuale, nu doar la atenție și cuvinte frumoase pentru a-i aduce persoanei iubite un zâmbet instantaneu pe moment. Astfel de lucruri pot genera momente plăcute și pot îmbunătăți chimia sexuală pe termen lung.  

Femeile sunt în general ființe emoționale, care au nevoie de dragoste, atenție, protecție și integritate de la bărbați în relație. Păstrarea integrității este ceva important și sexy. Este vorba despre a avea limite sănătoase și de a oferi siguranță în relație, astfel aceasta poate fi de durată.   

image
image
image
image
image
image
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net