A început cel mai mare exercițiu NATO care va crea haos în zborurile de vacanță din Europa. Cât durează

Ultima actualizare:

NATO a început luni cel mai amplu exerciţiu aerian european din istoria Alianţei, "Air Defender 23", menit să demonstreze unitatea membrilor săi în faţa potenţialelor ameninţări, în special din partea Rusiei, transmite AFP. Exercițiul va afecta dramatic mii de zboruri de vacanță, cel puțin 800 pe zi. Acestea vor fi redirecționate, amânate sau chiar anulate.

Tatonare între avioane NATO și rusesti FOTO Royal Air Force 3 jpg

Exerciţiul "Air Defender 23" va fi coordonat din Germania şi va reuni aproximativ 250 de avioane militare din 25 de state membre NATO şi partenere, inclusiv Japonia şi Suedia, ţară candidată la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Numărul participanților este de asemenea uriaș, aproximativ 10.000.

Exerciţiul va include pregătire operaţională şi tactică, în principal în Germania, dar şi în Cehia, Estonia şi Letonia.

Mii de zboruri de vacanță vor fi afectate

Exercițiul NATO se suprapune cu una din perioadele aglomerate în care oamenii pleacă în vacanță.

„Știu că ar putea fi restricții în traficul aerian civil. Dar când văd proporția, zece zile din 365, pentru ca până la urmă să putem trăi în pace și libertate în această țară, cred că acesta este semnalul corect pe care trebuie să-l dăm", a declarat generalul-locotonent Ingo Gerhartz, inspector al Forțelor Aeriene germane, care conduce exercițiul.

Mai mult, tot în această perioadă mai multe aeroporturi, în special în Marea Britanie, vor fi paralizate de greve ale angajaților.

Din cele 800 de zboruri care vor fi redirecționate zilnic, aproape 300 vor avea un traseu mai lung în medie cu 110 kilometri, ceea ce înseamnă o prelungire a duratei de călătoriei.

Cele mai aglomerate aeroporturi, precum Heathrow și Gatwick din Londra, se vor confrunta cu perturbări masive ale graficului de aterizări și decolări.

Aeroportul din Frankfurt, de pildă, centrul operațional al companiei Lufthansa, va fi supus restricțiilor din cauza închiderii spațiului de Sud.

Programul de lucru și turele de noapte ale echipajelor vor face ca nu toate întârzierile să poată fi absorbite, ceea ce va duce la anularea unor zboruri.

Unele companii low cost, precum Ryanair, au un interval de mai puțin de 30 de minute între aterizarea și decolarea unor avioane, astfel că întârzierile se vor acumula rapid.

Exercițiu se va desfășurta timp de 11 zile, între 12 și 23 iunie și va lua o pauză în weekend-ul 16 -17 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net