Ștefan Bănică Jr., adevărul despre relația cu tatăl său. Cum s-au înțeles cei doi: „Nu i-am oferit atât cât mi-a oferit el...”

Ultima actualizare:

Ștefan Bănică Jr., unul dintre cei mai desăvârșiți artiști români, și-a deschis sufletul în fața celor de acasă și a vorbit despre iubirea pe care le-o poartă părinților săi. Actorul mărturisește că resimte lipsa tatălui său, Ștefan Bănică Senior, dar păstrează o legătură apropiată cu mama sa. 

Ștefan Bănică și regretatul său tată
Ștefan Bănică și regretatul său tată

Artistul recunoaște fără rețineri faptul că moartea tatălui său i-a provocat o mare durere. Ștefan Bănică s-a stins din viață pe data de 26 mai 1995. Moartea sa a provocat mare durere atât în sufletele apropiaților, cât și ale românilor care i-au apreciat cariera și talentul. 

Ștefan Bănică: „Și acum o sun pe maică-mea”

Invitat în emisiunea „La cină”, de pe Digi 24, soțul Laviniei Pârva mărturisește că numele Bănică nu a venit la pachet doar cu un soi de celebritate, ci și cu o serie de sfaturi importante. Ștefan Bănică Jr. mărturisește faptul că și în prezent are o relație apropiată cu mama sa, pe care și acum o ține la curent cu anumite activități pe care le desfășoară. 

„Ca să spun, la vârsta mea, eu și acum o sun pe maică-mea să-i spun unde sunt în momentul în care plec undeva. Pentru că așa am fost crescut și îmi respect cuvântul. Am avut o relație extrem de frumoasă și din dragoste (nr. cu tatăl său), în ultimii ani, s-a transformat în respect reciproc, profesional, iar asta mi-a dat mie creditul cel mai mare.

Dacă pe tatăl meu l-am impresionat, atunci asta înseamnă ceva. Eu, de fiecare dată când el juca, când mergeam la teatru să-l văd, lumea îl aplauda și simțeam o anumită vibrație, dar eu nu înțelegeam… Decât mai târziu. Așa îmi părea mie, lăsând subiectivismul deoparte, că era altfel. Nu i-am oferit atât cât mi-a oferit el că n-a mai fost timp, dar m-a prins aproape nouă ani de profesie. Atunci am putut să îi ofer niște satisfacții”, a povestit Ștefan Bănică.

Ștefan Bănică: „Nu excelam în nimic”

Cu toate că Ștefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai notabili artiști ai anilor `70 – `80,  fiul său nu a primit susținerea pe care și-a dorit-o pentru a deveni actor. 

Ștefan Bănică alături de mama sa
Ștefan Bănică alături de mama sa

„Îmi era jenă. Nu excelam în nimic. Știam doar că vreau să mă fac actor. Spectatorii mei erau prieteni mei foarte apropiați – unul este și acum, prietenul meu de o viață, Costin îl cheamă. Mamele noastre sunt cele mai bune prietene – și lui îi făceam toate nebuniile, el era spectatorul meu nr.1. Numai cu un spectator era foarte greu să convingi pe cineva că vrei să faci un lucru atâta timp cât nu ești preocupat.

Lucru care s-a întâmplat cu mine și cu copiii mei – când am devenit tată. Chiar dacă am descoperit mecanismul, dar când nu te văd preocupat de ceva… de exemplu, atunci când îți dai copilul la un sport – handbal, volei, fotbal sau ce vrei tu – atâta timp cât copilul are un antrenament, știe ce face, se duce în fiecare zi, este super preocupat de acest lucru, o să vezi că totul se învârte în jurul acestui lucru.

De la cum se îmbracă, de la cum își face programul, cine sunt influencerii lui. La mine nu exista acest lucru. Când i-am zis tatălui că vreau să mă fac actor mi-a spus: 'tu nici nu știi să vorbești'. Eram timorat și atunci mi-a zis: 'dacă vrei să te faci actor și să duci tava și să zici a venit domnul conte, a plecat domnul conte (n.r un actor mediocru), mai bine fă o altă meserie. Acum realizez că lucrul ăsta nu a fost bun pentru mine. De-a lungul carierei mele – 90% din lucrurile pe care le-am făcut au fost numai în roluri principale, ceea ce nu este ok pentru un actor”, a mai spus Ștefan Bănică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
banner andreea raicu png
netflix 3733812 1280 jpg
Juriul Românii au talent foto Pro Tv
maria carneci jpg
image png
În ce filme au mai jucat actorii din Las Fierbinți  Constantin Diță este Giani jpeg
cub carmen tănase png
Chefi la cutite sezonul 12 4 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net