Rasism sau joc de cuvinte? Petrișor Obae, articol controversat cu Dan Negru și Cabral! Reacția prezentatorului Kanal D

Ultima actualizare:

Principalele schimbări din grila de programe a Kanal D au fost prezentate într-un articol semnat de cunoscutul jurnalist Petrișor Obae pe portalul Paginademedia.ro, vineri, 3 iunie, sub umbrela titlului „Schimbări la Kanal D. Mai mult Negru, la bătaie cu Cabral! De luni până vineri! Teo Show intră în vacanţă”.

Sâmbătă, 5 iunie, în articolul „Derapaj de limbaj fără precedent. Petrișor Obae dă un titlu cu tentă rasistă ca să facă trafic pe Pagina de media”, publicat de jurnalista veterană Simona Ionescu pe site-ul Retetesivedete.ro, Obae este acuzat de rasism.

Joc de cuvinte sau o asociere interpretabilă?

Nu ne-ar fi preocupat ce scrie Petrișor Obae pe site-ul său dacă el nu s-ar fi transformat într-un profesor care corectează lucrările elevilor și-i critică apoi în clasă pentru greșelile făcute. Iată că, de data aceasta a comis-o și „profesorul” Obae și trebuie să-l judece și cititorii, după metoda patentată de el pe Pagina de media”, scrie Simona Ionescu pe retetesivedete.ro

Bineînțeles că titlul în cauză face referire la numele lui Dan Negru a cărui emisiune de la Kanal D se va intersecta cu cea prezentată de Cabral la Pro Tv, devenind direct concurente.

Citește și: Dan Negru dă de pământ cu politicienii români: «O rușine»

Anecdotica referitoare la culoarea pielii lui Cabral nu cred că l-a făcut nici pe Dan Negru să zâmbească, fiindcă-l știu de om deștept, care sesizează ridicolul sau derapajul acolo unde e cazul. Cabral, pe care l-am remarcat din vremea în care era liceean și apărea în emisiuni la Tele7 abc, alături de Nadine, este un tip tăbăcit cu poante d-astea. Nu cred că a avut vreo tresărire la trimiterea rasistă dintr-un titlu prost”, a mai comentat Simona Ionescu.

Doar Dan Negru a reacționat, fără să comenteze

Despre cât de ofensator este titlul ar putea comenta doar Cabral, el fiind, evident, cel mai în măsură să se declare deranjat. Vedeta Pro Tv nu a putut fi contactată pe parcursul zilei de duminică, 5 iunie.

Dacă autorul și-a intitulat articolul sub forma unui joc de cuvinte accidental, ca aluzie la numele emisiunii lui Dan Negru(n.r. Jocul cuvintelor) sau este vorba despre o asociere pur și simplu întâmplătoare, impusă de situația din grilele celor două televiziuni, doar el ar putea comenta.

Citește și: Andreea Ibacka, după incendiul de la botezul fiului: „Lângă el aș vrea să fiu dacă vine sfârșitul lumii”

De asemenea, nici Petrișor Obae nu a putut fi contactat pentru a obține un punct de vedere.

Dan Negru, însă, a fost pe recepție și ne-a replicat, amuzat, „Salut! Ha, ha. Hai să fim serioși”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net