Will Smith a demisionat din Academia Oscarurilor, după ce l-a pălmuit pe Chris Rock! «Am inima frântă»

După ce l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock pe scenă la Premiile Academiei de weekendul trecut, Will Smith a anunțat într-o declarație vineri că și-a dat demisia din Academia de Arte și Științe Cinematografice.

will smith
Will Smith a demisionat din Academia Oscarurilor

„Demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte și Științe Cinematografice și voi accepta orice alte consecințe pe care Consiliul le consideră adecvate”, a spus Smith într-o declarație transmisă pentru CNN de publicistul său.

Declarația lui Smith a concluzionat: „Schimbarea necesită timp și mă angajez să lucrez cu mine însămi pentru a mă asigura că nu voi mai permite niciodată violenței să depășească rațiunea”.

După episodul jenant de la premiile Oscar de duminică seara, Academia a anunțat miercuri că a „inițiat proceduri disciplinare” împotriva lui Smith.

Will Smith a a decis de bunăvoie să părăsească organizația apreciată de vedete de film, regizori și producători. Prin demisie, Smith nu va mai putea vota în fiecare an pentru filmele și spectacolele nominalizate la Oscar. Creația sa, totuși, va fi în continuare eligibilă pentru viitoarele nominalizări la Oscar, notează Daily Mail.

Am răspuns direct la avizul de audiere disciplinară a Academiei și voi accepta pe deplin orice consecință pentru conduita mea. Acțiunile mele la cea de-a 94-a prezentare a Premiilor Academiei au fost șocante, dureroase și de neiertat.

Lista celor pe care i-am rănit este lungă. și îl include pe Chris, familia lui, mulți dintre prietenii mei dragi și cei dragi, toți cei prezenți și publicul global de acasă. Am trădat încrederea Academiei. Am privat alți nominalizați și câștigători de oportunitatea lor de a sărbători și de a fi celebrați pentru munca lor extraordinară.

Citește și Jada Pinkett, prima reacție după scandalul de la Premiile Oscar

Am inima frântă. Vreau să-mi manifest aprecierea față de cei care merită atenție pentru realizările lor și să permit Academiei să revină la munca incredibilă pe care o face pentru a sprijini creativitatea și arta în film. Așa că, demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte și Științe Cinematografice și voi accepta orice alte consecințe pe care Consiliul le consideră adecvate.

Schimbarea necesită timp și îmi asum responsabilitatea de a lucra cu mine pentru a mă asigura că niciodată nu voi permite violenței să depășească rațiunea”.

Reacția Academiei de Arte și Științe Cinematografice

  David Rubin, președintele Academiei de Arte și Științe Cinematografice, a declarat vineri într-o declarație că organizația a primit și acceptat „demisia imediată” a lui Smith.  

  „Vom continua să mergem mai departe cu procedurile noastre disciplinare împotriva domnului Smith pentru încălcări ale Standardelor de conduită ale Academiei, înainte de următoarea întâlnire a consiliului de administrație programată pe 18 aprilie”, a adăugat Rubin.  

Citește și Cum și-a cerut Will Smith scuze, după ieșirea nervoasă de la Premiile Oscar: «Lucrez în continuare la mine»

Acțiunile disciplinare ale Academiei includ suspendarea sau expulzarea, împreună cu „alte sancțiuni permise de Statutul și Standardele de Conduită”, a spus organizația.

Inițial Will Smith și-a cerut scuze Academiei în timpul discursului său televizat de acceptare pentru cel mai bun actor, la aproximativ patruzeci de minute după incidentul petrecut pe scenă, totuși în acel discurs, el nu și-a cerut scuze lui Rock.

Smith și-a cerut scuze public lui Rock a doua zi prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
FotoJet (7) jpg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
negociere banca clienti csalb
rafael nadal roger federer laver cup epa efe jpg
image
image
image
image
razvan botezatu jpg
Screenshot (402) png
FotoJet (1) jpg
david png
crbl
NETI SANDU png