5 lucruri pe care nu le știai despre sportul la care David Popovici face „ravagii”

Ultima actualizare:

David Popovici a reușit să intre în istoria sportului românesc! A devenit campion mondial în 2022 la 100 de metri și 200 de metri stil liber.

David Popovici, sportivul momentului, în România
David Popovici, sportivul momentului, în România

Reușitele tânărului de 17 ani au uimit o lume întreagă și a recentrat atenția românilor asupra unuia dintre cele mai vechi sporturi ale lumii. Iată 5 lucruri pe care nu le știai despre înot.

Pământul este acoperit de apă în proporție de 71%

Indiferent că vorbim despre oceane, mări, lacuri, râuri, bălți, piscine sau altele, apa este peste tot în jurul tău. Așa că mai devreme sau mai târziu vei fi în fața oportunității sau chiar necesității de a învăța să înoți.

Citește și: David Popovici, inspirat de legendarul Kobe Bryant! Sfaturile de aur care l-au impresionat pe „rechin”

Astfel, înotul ar putea fi una dintre cele mai utile activități pe care le poți învăța, atât pentru binele tău, cât și pentru binele celor din jurul tău. Niciodată nu se știe când te afli într-o ipostază în care vei avea nevoie de această abilitate.

Este o activitate de care te poți bucura în orice stadiu al vieții

Chiar dacă ești slab, plinuț, tânăr sau bătrân, mobil sau mai puțin mobil, puternic sau mai puțin puternic, înotul este o activitate cu impact redus de care te poți bucura indiferent de circumstanțe.

Motivul principal este că înotul nu pune presiune mare pe articulații, ceea ce înseamnâ că nu necesită multă putere a corpului pentru a se aplica. Acest lucru face înotul să fie, probabil, printre cele mai accesibile activități pentru cei mai în vârstă sau cu o condiție fizică mai puțin bună.

Performanțele crescute la înot te pot determina să încerci alte activități acvatice

După cum am menționat, sportul este o activitate îndrăgită de oricine a preacticat-o sau o practică. Slabe șanse să găsești pe cineva care să susțină că nu-i place să înoate, exceptând cei care nu știu să înoate.

Nu rata nici: Ce face David Popovici în fiecare seară. La ce oră se culcă „rechinul”

Odată cu practicarea acestei activități și relaxarea în alt mediu decât cel terestru, te poți orienta spre alte activități acvatice, cum ar fi surf-ul, schiatul nautic sau chiar plimbările cu caiacul.

Înotul te poate ajuta să treci mai ușor peste obstacolele vieții

Studiile arată că persoanele care știu să înoate au o șansă mai mare de a face față obstacolelor nerevăzute în viața de zi cu zi. Acest lucru se datorează unei corelații directe între a învăța să supraviețuiești într-un alt mediu decât cel terestru și înfruntarea problemelor zilnice, probleme care te scot din „mediul tău”.

Vezi și: David Popovici, felicitat de recordman-ul all-time al înotului, Michael Phelps

Dacă reușești să trăiești și să fii relaxat într-un mediu în care nu poți respira, cu siguranță poți face față oricărei încercări la care viața te supune, spun specialiștii.

Înotul susține sănătatea cardiovasculară, musculatura și forța corpului

Specialiștii recomandă aproximativ 150 de minute de activitate aerobică moderată sau 75 de minute de activitate aerobică viguroasă pe săptămână. Ce să vezi, înotul îți asigură aceste obiective, iar pe lângă asta, îți dezvoltă flexibilitatea și tonusul muscular. Împuști mai mulți iepuri dintr-un singur foc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Achraf Hakimi (EPA) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net