A câștigat o avere din tenis, iar acum e falit. „Eram al treilea jucător al lumii și acum sunt aici, fără nimic!”

Ultima actualizare:

A câștigat o avere din tenis, iar acum e falit. Aceasta este realitatea cruntă pentru unul dintre cei mai iubiți jucători de tenis ai ultimelor decenii. Poreclit, „gigantul blând”, Juan Martin del Potro a fost nevoit să se retragă din tenis la vârsta de 33 de ani. Din păcate, starul argentinian nu e chinuit doar de accidentări, ci și de faptul că tot ce a agonisit a fost risipit de tatăl său.

A câștigat o avere din tenis, iar acum e falit.
A câștigat o avere din tenis, iar acum e falit.

Del Potro fost al treilea jucător al lumii, dar s-a retras din cauza accidentărilor la genunchi. Recent, argentinianul a vorbit despre problemele de adaptare la viața de după tenis, dar și de problemele cu banii.

Uriașul a cărui dreaptă naprasnică trimitea fiori oricărui adversar a strâns în carieră aproximativ 30 de milioane de euro, din premii și contracte de sponsorizare, conform Adevărul.ro.

Toată averea a fost gestionată de Horacio, tatăl sportivului. Decedat în urmă cu mai bine de un an, acesta a lăsat în urma lui un dezastru financiar, scrie gsp.ro. Astfel, câștigătorul US Open 2009 e falit după ce, potrivit postului America TV, tatăl său a folosit banii în mai multe proiecte eșuate.

Se pare că Horacio a investit neinspirat în imobiliare, a închiriat suprafețe mari de teren pentru a cultiva soia și a avut mari probleme cu jocurile de noroc, unde a pierdut banii câștigați prin muncă și sacrificii de fiul său.

Citește și: Ion Țiriac e contrazis de un jucător legendar de tenis, în cazul Djokovic! „Mi se pare o glumă...”

A rămas falit din cauza tatălui său. Del Potro s-a retras din tenis după ce a fost măcinat de accidentările la genunchi

Juan Martin del Potro a jucat un singur meci în ultimii 3 ani, la Buenos Aires, în februarie 2022. Acela avea să fie ultimul joc din cariera „gigantului blând”. Chinuit de accidentările la genunchi, argentinianul admite că are încă dureri și nu s-a acomodat cu statul de jucător retras.

Recent am fost în Elveția, am văzut un alt doctor și am început un nou tratament. Mi-a fost recomandat de mai mulți jucători, ei spuneau că au avut rezultate pozitive. Imaginați-vă ce frustrare simțeam după fiecare tratament încercat sau după fiecare operație eșuată. Asta am trăit în ultimii 3 ani și jumătate.

Astăzi pot merge din nou, dar nu pot alerga pe bandă, nu pot urca scările fără să simt durerea. Nu pot conduce o perioadă îndelungată. Trebuie să opresc și să îmi destind picioarele. Asta e realitatea pe care o trăiesc. E greu, e dificil, dar încerc să mă adaptez, să trăiesc cât se poate de frumos, în ciuda tuturor problemelor”, s-a destăinuit Del Potro, potrivit Tennis Head.

Mi-e greu să îmi imaginez o viață fără tenis. Nu știu cum să fac tranziția, nu am fost pregătit. Nu știu cum ceilalți sportivi au trecut prin acest proces. Eram al treilea jucător al lumii, apoi mi-am rupt genunchii și acum sunt aici, fără nimic!”, a mai spus Del Potro, scrie Adevărul.

Citește și: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net