Alcaraz, campion din nou la Wimbledon. Cum a primit Djoković înfrângerea

Ultima actualizare:

Spaniolul Carlos Alcaraz (3 ATP) a reușit să se impună drept campion la Wimbledon pentru a doua oară consecutiv, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djoković (2 ATP), duminică, scor 6-2, 6-2, 7-6 (4), la finele unui meci de tenis de două ore şi 27 de minute. De altfel, cei doi sportivi au fost adversari şi în finala ediţiei din 2023 a turneului - doar că, la vremea aceea, Alcaraz s-a impus cu scorul de 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4, în patru ore şi 42 de minute.

Carlos Alcaraz, campion pentru a doua oară la rând la Wimbledon (FOTO: EPA)
Carlos Alcaraz, campion pentru a doua oară la rând la Wimbledon (FOTO: EPA)

Miza financiară a presupus un premiu de 2,7 milioane de lire sterline pentru Alacaraz și unul de 1,4 milioane de lire sterline pentru Djoković. Printre numele mari ale căror chipuri s-au zărit în tribunele finalei de la Wimbledon s-au numărat Tom Cruise, Julia Roberts și Kate, prinţesa de Wales.
Chiar dacă n-a reușit un titlu în ultima jumătate de an, Djoković rămâne la un pas de un record de 25 de trofee de Grand Slam. De altfel, un eventual alt titlu de la Wimbledon ar însemna al optulea pentru el la acest turneu, ceea ce ar fi echivalent cu egalarea recordului deținut de elvețianul Roger Federer, între timp retras din activitate. 
„În ansamblu, felul în care m-am simţit, astăzi, pe teren împotriva lui... Am fost inferior pe teren”, a spus Djoković, adăugând: „Asta este! El a fost un jucător mai bun. A jucat fiecare lovitură mai bine decât mine. Nu cred că aş fi putut face ceva mai mult. Poate să încerc să mă stimulez. Să implic publicul. Asta s-a întâmplat în setul al treilea. Asta m-a stimulat puţin. De asemenea, el nu mi-a permis să am multe puncte gratuite pe serviciul meu. El citea serviciul. Juca cu multă varietate. Sincer să fiu, nu l-am mai văzut servind aşa. Am făcut tot ce am putut pentru a mă pregăti pentru acest meci şi pentru acest turneu în general”, a consemnat sârbul.

„Eu mi-am făcut treaba, acum e rândul fotbalului”

De altfel, Djoković a ajuns la Londra în urmă cu mai puţin de trei săptămâni, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi, la începutul lunii iunie, ceea ce face ca parcursul până în finală să fie o reușită uriașă. „Dacă cineva mi-ar fi spus că voi juca finala Wimbledon, acum trei-patru săptămâni, aş fi acceptat cu siguranţă. Unde eram acum trei, patru săptămâni, unde sunt acum... Desigur, mă simt dezamăgit. Este un gust amar să pierd finala, aşa cum am făcut-o, astăzi. Dar, până la urmă, trebuie să fie un succes pentru mine şi echipa mea să jucăm finala de la Wimbledon şi să pierdem în faţa celui mai bun jucător al turneului”, a conchis fostul lider mondial.
La rândul său, campionul de la Wimbledon s-a rezumat să spună: „Eu mi-am făcut treaba, acum e rândul fotbalului! Va fi un meci foarte greu, îmi imaginez, îl voi urmări şi vom vedea cine va ieşi învingător”. De altfel, lui Alcaraz i s-a îndeplinit dorința, Spania devenind campioană la EURO 2024, acolo unde a învins Anglia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net