Ana Maria Bărbosu și-a primit, după 11 zile, medalia olimpică de bronz

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Cu 11 zile întârziere, Ana Maria Bărbosu și-a primit medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice. Premierea a avut loc la București, în fața COSR și a fost făcută  de Octavian Morariu, membru al CIO.

Ana Maria Bărbosu, cu medalia de bronz primită luni, al COSR (FOTO: Facebook/ Elisabeta Lipă)
Ana Maria Bărbosu, cu medalia de bronz primită luni, al COSR (FOTO: Facebook/ Elisabeta Lipă)

Așa cum s-a subliniat deja de multe ori, această medalie de bronz nu e la propriu cea oferită atunci la Jocurile Olimpice. Aceea a rămas la americanca Jordan Chiles, care urmează să o returneze către Comitetul Olimpic Internațional. „Astăzi nu s-a întâmplat decât un singur lucru, s-a făcut dreptate în acordarea medaliilor. A fost o luptă contracronometru pentru că procedurile sunt foarte stricte şi contestaţia la TAS trebuia făcută în 24 de ore de la acordarea medaliei către gimnasta americană. Prin mandatul care mi-a fost conferit am putut să acord astăzi această medalie Anei”, a declarat, la finalul scurtei ceremonii, Octavian Morariu.

Ana Bărbosu a declarat în cadrul festivităţii că îşi doreşte să aducă în continuare medalii României la competiţiile internaţionale. „E un moment emoţionant pentru mine. Îi auzeam pe campionii noştri de la Paris spunând că medalia este foarte grea, dar nu am realizat asta până acum. Le mulţumesc tuturor celor care au adăugat câte un pic de bronz la această medalie, pentru că rezultatul acesta a venit după mulţi ani de muncă în sala de gimnastică”, a spus, la rândul său, gimnasta.

Ea a precizat că a fost susţinută de familie în momentele grele trăite până când a intrat în posesia medaliei de bronz. „Aşteptarea a fost nu pentru a lua medalie, ci pentru a-mi face exerciţiul cât de bine pot şi am reuşit să fac acest lucru cât am putut, iar în urma acestui exerciţiu curat de la sol a venit şi medalia. Împreună cu familia, antrenorii şi federaţia m-au ţinut cu toţii într-o lumină pozitivă şi mi-au transmis gânduri bune. Astfel am reuşit să trec peste încercările mai grele. Sunt foarte bucuroasă şi recunoscătoare pentru tot ceea ce mi se întâmplă”, a mai spus ea.

Ana Maria Bărbosu, cu medalia de bronz primită luni, al COSR (FOTO: Facebook/ Elisabeta Lipă)
Ana Maria Bărbosu, cu medalia de bronz primită luni, al COSR (FOTO: Facebook/ Elisabeta Lipă)

Ana vrea ca și Sabrina Voinea să primească o medalie de bronz

Ana speră ca şi colega ei, Sabrina Maneca Voinea să primească în urma demersurilor internaţionale medalia de bronz, aşa cum solicitase Federaţia Română de Gimnastică. „Eu mă bucur pentru această medalie primită astăzi, sper să fie o concluzie fericită şi pentru fete (n.r. Sabrina Maneca-Voinea şi americanca Jordan Chiles). Eu mă gândesc totuşi şi la ele chiar dacă astăzi doar eu am primit medalia de bronz. Ne întristează pe toţi să vedem că la un nivel atât de mare au existat astfel de probleme, pentru că noi, sportivii, nu am greşit cu absolut nimic. Noi ne-am prezentat exerciţiile în faţa lumii şi ne-am dorit să transmitem cât mai multă emoţie şi bucurie. Şi ne-am fi aşteptat şi ca arbitrele să îşi facă treaba la fel de bine”, a mai spus ea.

Prezentă la eveniment, mama Anei, Pompilia Bărbosu, a avut un mesaj manifest către adulţi. “Dragi adulţi, vă rog ca mamă să încetaţi toate defăimările. Eu sunt cadru didactic. În mediul şcolar se aplică legea anti-bullying şi cyberbullying. Se fac foarte multe şedinţe de prelucrare. Noi lucrăm cu părinţii, cu adulţii. Să ne protejăm copiii. România are din ce în ce mai puţini copii. Are copii frumoşi şi valoroşi. Ei sunt şansa noastră ca noi, adulţii, să trăim mai bine în această ţară. Succesul Anei este vârful unui aisberg. Trebuie toţi să ne susţinem copiii. Să-i preţuim şi dacă au medalie şi dacă nu au medalie”, a spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net