Aur pentru România! Bernadette Szőcs, campioană europeană la tenis de masă, la dublu

România și-a îmbogățit palmaresul de medalii, după ce echipa formată din Bernadette Szőcs și austriaca Sofia Polcanova a câştigat, joi, proba de dublu feminin din cadrul Campionatului European individual de seniori la tenis de masă, competiţie care se desfăşoară la München.

image
Bernadette Szőcs și austriaca Sofia Polcanova, campioane europene (FOTO: Facebook)

Finala s-a disputat împotriva Elizabetei Samara și Andreei Dragoman. De altfel, pe toate cele trei trepte ale podiumului la dublu feminin se află românce.

Cuplul de joc format din Bernadette Szőcs și Sofia Polcanova s-a impus în finala cu Elizabeta Samara şi Andreea Dragoman cu scorul de 3-0 (18-16, 11-6, 11-9).

„Pereche de succes! Bernadette Szocs și partenera austriacă Sofia Polcanova sunt reginele continentului la dublu feminin! Suntem mândri că am urmărit o finală istorică la Campionatul European din Munchen în care am aflat noile campioane europene! Meciul dintre Elizabeta Samara/Andreea Dragoman - Bernadette Szocs/Sofia Polcanova a început la cel mai înalt nivel, cu un prim set în care s-a mers umăr la umăr și câștigat, în cele din urmă, de perechea româno-austriacă. Bernadette și Sofia au dovedit maturitate și în următoarele două seturi, care le-au dus spre titlul european! Felicitări!”, notează Federația Română de Tenis de Masă. 

„Sunt foarte fericită pentru că am fost dezamăgită după ce am pierdut finala de dublu mixt. Sunt fericită că am câştigat şi că am făcut istorie”, a declarat Bernadette Szőcs după finală. România are şi o medalie de bronz la dublu feminin, cucerită de Adina Diaconu. Aceasta a făcut pereche cu spaniola Maria Xiao și a pierdut în semifinale în faţa echipei Bernadette Szőcs/Sofia Polcanova (România/Austria), scor 0-3 (2-11, 7-11, 6-11).

Prima medalie la actuala ediţie a CE a fost obţinută de Bernadette Szőcs şi Ovidiu Ionescu, argint la dublu mixt. De altfel, aceea a fost a patra medalie europeană a perechii Bernadette Szőcs şi Ovidiu Ionescu la dublu mixt, după cele două de bronz de la Campionatele Europene din 2012 şi 2016, dar şi cea de argint din 2019, de la Jocurile Europene.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
mihai bendeac
Mig 21 Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
image
image
image
image
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg