„Aur” pentru România: performanțe uriașe pentru țara noastră la canotaj

România s-a remarcat, fără doar și poate, la Campionatele Mondiale de canotaj Under-23, desfășurate, în acest weekend, în Bulgaria, la Plovdiv. Țara noastră și-a dovedit supremația în două rânduri în competiția în care, per total, s-a clasat în afara podiumului.

image

Delegația feminină a României a obținut două medalii de aur în această competiție: sâmbătă, echipajul de patru vâsle, alcătuit din Emanuela-Ioana Ciotău, Alexandra Ungureanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş, a obţinut prima medalie de aur, iar duminică, în proba feminină de dublu rame, performanța a fost repetată de Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă.  
Tot duminică, echipajul masculin de patru rame, compus din sportivii Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu, și-a jucat șansa în finală, unde s-a clasat pe locul al cincilea.
În finala de la 8+1 masculin, România, alături de Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen, Costi-Daniel Neagoe, Ionuţ Pavel, Gheorghe Morar, Alexandru Gherasim și Maria-Antonia Iancu a ocupat ultimul loc, respectiv al șaselea.

România, locul șase în clasamentul general al medaliilor

România a ocupat locul al şaselea în clasamentul pe medalii, fiind devansată de Italia (5-3-1), Marea Britanie (3-2-0), Germania (2-3-2), Polonia (2-2-0) şi SUA (2-1-2).
„Anul trecut, la Campionatul Mondial de Tineret de la Varese, din Italia, România a câștigat trei medalii: una de aur, una de argint și una de bronz, poziționându-se pe locul șase în clasamentul pe medalii, după țări precum Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Grecia, dar înaintea Australiei, Belgiei și Olandei”, a precizat Federația Română de Canotaj. La Mondialele Under-23 din 2022, de la Varese, România a consemnat trei mari performanțe: „aur” la dublu vâsle feminin, prin Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă, „argint” la patru vâsle feminin, prin Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş şi „bronz” la dublu rame masculin, prin Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net