Bernadette Szőcs, calificare spectaculoasă în sferturile europene

Ultima actualizare:

Bernadette Szőcs și-a asigurat, vineri, prezența în sferturile de finală ale probei de simplu feminin, de la Campionatul European individual de tenis de masă. Românca a învins-o în optimi pe sportiva din Luxemburg Ni Xia Lian, scor 4-3 (0-11, 16-18, 9-11, 11-8, 11-8, 11-7, 16-14).

Bernadette Szőcs, în sferturile europene (FOTO: Facebook)
Bernadette Szőcs, în sferturile europene (FOTO: Facebook)

În faza următoare, Bernadette Szőcs o va întâlni, tot vineri, pe austriaca Sofia Polcanova, alături de care a câştigat medalia de aur la dublu feminin, în urmă cu o zi. Bernadette Szőcs a mai câştigat la München medalia de argint la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.

„Bernadette Szocs câștigă fabulos un meci al nervilor tari marcat de o revenire de zile mari aplaudată de toată sala din Munchen! Unul dintre cele mai frumoase meciuri ale Campionatului European a avut loc în optimile de finală de la simplu, între Bernadette Szocs și campioana mondială din urmă cu patru decenii, Xia Lian Ni, care reprezenintă Luxemburg. Condusă cu 3-0 la seturi, Bernadette a căpătat încredere treptat, a recuperat în următoarele trei seturi și finalul le-a adus pe cele două adversare umăr la umăr cu mingi de meci de ambele părți”, notează Federația Română de Tenis de Masă.

Se luptă pentru semifinale cu cea alături de care a câștigat „aurul”

Ieri, echipa formată din Bernadette Szőcs și Sofia Polcanova a câștigat „aurul” la proba de dublu feminin, după ce a învins perechea formată din Elizabeta Samara și Andreea Dragoman. De altfel, pe toate cele trei trepte ale podiumului la dublu feminin s-au aflat românce. „Sunt foarte fericită pentru că am fost dezamăgită după ce am pierdut finala de dublu mixt. Sunt fericită că am câştigat şi că am făcut istorie”, a declarat Bernadette Szőcs după finală, fiind surprinsă de camele de luat vederi în lacrimi, pe podiumul de premiere, atunci când a fost intonat imnul României. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net