Ce Paște fericit pentru handbaliste! România s-a calificat la Campionatul European

Ultima actualizare:

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European după un meci ca o finală a preliminariilor, câștigat cu scorul de 38-29 în fața Austriei, la Râmnicu Vâlcea.

Bucuria româncelor după calificare (FOTO: Instagram/ Cristina Neagu)
Bucuria româncelor după calificare (FOTO: Instagram/ Cristina Neagu)

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO 2022, după ce a învins Austria cu scorul de 38-29 (19-13), duminică, la Râmnicu Vâlcea, în ultimul meci din Grupa a 2-a a preliminariilor.

Partida a fost dominată de echipa noastră. Singurul moment de egalitate a fost în minutul 14, la scorul de 8-8, apoi fetele antrenate de Adrian Vasile s-a dezlănțuit. La pauză conduceau cu șase goluri (19-13), iare la final s-a ajuns la scorul final de 38-29. Practic, repriza secundă a fost jucată mai mult pentru spectatorii care au încurajat de la început până la final echipa noastră. Trebuie spus că tricolorele s-au temut de această partidă, pentru că în tur, în Austria, partida se terminase la egalitate, 33-33, după ce la pauză jucătoarele noastre conduceau cu cinci goluri avans.

Cristina Neagu a marcat 12 goluri

Cu 12 goluri din 13 aruncări, Cristina Neagu a fost cea mai valoroasă jucătoare a meciului. Ea a fost urmată, în clasamentul marcatoarelor echipei noastre de Cristina Laslo, Crina Pintea, Bianca Bazaliu și Lorena Ostase (toate câte 4), Nicoleta Dincă (3), Sonia Seraficeanu și Sorina Tîrcă (ambele câte două), Alina Ilie, Alexandra Subţirică și Corina Lupei (toate câte unul).

În urma acestui rezultat, echipa noastră a ocupat locul secund în clasamentul grupei, după Danemarca. Ambele formații s-au calificat la turneul final dintr-o grupă din care au mai făcut parte Austria și Insulele Feroe. Turneul final este programat între 4 și 20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, obiectivul României fiind, cel mai probabil, ieșirea din faza grupelor. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final e programată pe 28 aprilie, la Ljubljana, în Slovenia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net