Ce trăgea Novak Djokovic la Wimbledon? Răspunsul este complet surprinzător

Un mister a stat în jurul lui Novak Djokovic, asta după ce sportivul a început inspire aerul dintr-o sticlă de apă, înainte de competiția de la Wimbledon.

Imaginea care s-a viralizat foarte repede cu Djokovic a fost supusă dezbaterilor publice, mulți glumind și asemănându-l pe sportiv cu dependenții de substanțe psihoactive. 

Ce se afla în sticla lui Djokovic?

Chiar și așa, gestul este unul neobișnuit în lumea sportului, dar se pare că, de fapt, explicația este mult mai simplă decât ai crede. 

Află mai multe despre performanțele sale: Novak Djokovic, al cincilea jucător care a ajuns la 1.000 de victorii în carieră

Potrivit unui articol publicat de către The Telegraph, Novak Djokovic este printre puținii sportivi la nivel mondial care obișnuiește să ia suplimente sportive fără a le mai amesteca cu apă sau un alt lichid, pentru un gust și o ingerare mai ușoară. 

I would very much like to know what was in this bottle. It certainly wasn’t liquid, and he gestured to his coach before inhaling it. Very odd. pic.twitter.com/bBG62BOMFh

— Damian Reilly (@DamianReilly) July 5, 2022

De notat, suplimentele sportive nu sunt interzise în majoritatea competițiilor. Acestea sunt, de fapt, o doză în plus de vitamine și minerale ce pot fi absorbite și prin intermediul alimentației. 

Urmărește și: Novak Djokovic rupe tăcerea: ”Prefer să pierd titluri decât să mă vaccinez”

De altfel, publicația a mai subliniat că sportivul consuma pudră izotonică, având un puternic aport de săruri și vitamina B1. 

Acest tip de pudră poate fi consumat și fără a mai fi necesar amestecul cu apă sau alt lichid, în funcție de preferințe. Pudra izotonică oferă raportul necesar de carbohidrați, fiind imperativi pentru competițiile sportive de tipul Wimbledon, în care sportivul trebuie să fie „în priză” pe tot parcursul meciului. 

În urma viralizării videoclipului, foarte multe persoane l-au acuzat pe Novak Djokovic că s-ar fi dopat, încălcând regulamentul Wimbledon. Chiar și așa, reprezentanții competiției au negat aceste acuzații cu privire la sportivul sârb, care s-a aflat în mai multe situații controversate privind vaccinarea împotriva virusului Sars-Cov-2, anul trecut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
simona halep jpg
canada campioana 3x3 bucuresti jpg
fcsb conference league jpg
bucurie craiova jpg
Haaland, EPA jpg
Screenshot (62) png