„Cine a trădat-o?”. Dezvăluire-șoc în cazul Halep. Cât a costat suplimentul care i-a distrus cariera

Ultima actualizare:

Cazul Simonei Halep revine în atenția publicului, după ce presa din Polonia a publicat o informație bombă despre suplimentul alimentar care i-a distrus cariera sportivei din România.

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj / foto: arhivă
Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj / foto: arhivă

Simona Halep a primit o pedeapsă de 4 ani, însă Simona speră să își demonstreze nevinovăția la TAS. Dar, între timp, jurnaliștii de la Przeglad Sportowy o „acuză” pe sportiva din România a avut prea multă încredere în staff-ul lui Patrick Mouratoglou, însă va afla într-o bună zi cine se face vinovat de cele întâmplate.

„Echipa lui Patrick Mouratouglu i-a recomandat Simonei Halep suplimentul misterios. Francezul a auzit că este un remediu bun folosit des de atleți importanți. Exact așa s-a apărat în fața ITIA. Știa de Keto MCT doar din auzite, dar se pare că omul care deține compania este prietenul său.

Cea mai scumpă academie din lume și fostul lider mondial au folosit un supliment care costă un dolar, cel mai ieftin de pe piață. Halep a jucat totul pe cartea încrederii și a crezut orbește în echipa sa. Mai devreme sau mai târziu vom afla exact ce s-a întâmplat și, folosind cuvintele Simonei Halep, cine a trădat-o”, a notat presa poloneză.

Elisabeta Lipă este de aceeași părere: „Sunt mulți care au contribuit la nenorocirea asta. Să plătească!”

Elisabeta Lipă, șefa sportului din România, președinta Agenției Naționale pentru Sport, atrage atenția că este nevoie ca aceia vinovați să fie sancționați - în opinia fostei sportive, oamenii din Academia Mouratoglou ar trebui să plătească pentru ceea ce au făcut.

Dat fiind că Simona Halep a susținut în instanță că roxadustat ar fi ajuns în corpul său prin niște suplimente contaminate, recomandate de staff-ul lui Patrick Mouratoglou, mai exact de fizioterapeuta Candice Gohier, Elisabeta Lipă susține răspicat că și oamenii din staff-ul Simonei trebuie să plătească.

„Este nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar, din păcate, nimeni dintre noi, chiar dacă se adună toată țara pentru a o ajuta, nu avem cum. De obicei nu plătește numai sportivul! Avem atâtea cazuri în care unii sportivi recunosc (n.r. dopajul). Sunt întrebați cine le-a dat substanțele: «Ai opt ani de pedeapsă, dar o scădem dacă ne spui cine». Și ei spun! Dar când tu știi că nu ai luat nimic, pe cine să arăți cu degetul? Nu ai pe cine. În cazul Simonei, de la preparatorul fizic la kinetoterapeut, sunt mulți care au contribuit la nenorocirea asta. În mod normal și ei trebuie să plătească! Ea s-a lăsat pe mâna lor cu toată încrederea, tot sufletul. Suspiciunea nu poate plana doar asupra ei!”, a atras atenția președinta Agenției Naționale pentru Sport, într-o emisiune de la OrangeSport.

Reamintim că Simona Halep a fost, luna trecută, suspendată patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), lucru deocamdată amânat din pricina birocrației.

image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Stefanos Tsitsipas (EPA) jpg
Novak Djokovic, Profimedia (2) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Giovanni Costantino (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net