Un cunoscut jurnalist, verdict dur în cazul Simonei Halep: „S-a dopat”

Simona Halep va rămâne pentru următorii 4 ani departe de terenul de tenis, după ce a fost suspendată în urma unui caz controversat de dopaj. De-a lungul întregului proces, tenismena română a susținut că este nevinovată, însă cei de la Agenția Internațională de Integritate în Tenis au decis că probele din dosar indică o altă realitate. Acum, marele jurnalist Ovidiu Ioanițoaia vorbește despre verdictul primit de Halep.

Ovidiu Ioanițoaia a vorbit despre verdictul din cazul lui Halep / foto: Getty Images
Ovidiu Ioanițoaia a vorbit despre verdictul din cazul lui Halep / foto: Getty Images

Pentru următorii ani, fostul număr 1 mondial, Simona Halep (32 de ani), este obligată să rămână departe de terenul de tenis. Ea a fost suspendată în urma unui controversat caz de dopaj, de-a lungul căruia românca a susținut tot impul că este nevinovată. Cu toate acestea, cei de la ITIA (Agenția Internațională de Integritate în Tenis) au decis că probele din fața lor indică altceva, așa că tenismena a primit un verdict dur.

Acum, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, marele jurnalist sportiv Ovidiu Ioanițoaia a scris câteva rânduri despre acest caz controversat, cât și despre sancțiunea primită de Halep.

„Simona Halep n-a fost sancționată degeaba”

„Ne place ori nu, iar nouă, românilor, sigur nu ne place, trebuie să admitem că Simona Halep n-a fost sancționată degeaba. Probabil că fără voia ei, căzând la mijloc, a folosit o substanță interzisă, un colagen compromis cu Roxadustat. Ca atare, verdictul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) s-a bazat pe certitudini, nu pe bănuieli, pe presupuneri.”, a scris Ovidiu Ioanițoaia, conform sursei citate.

Decizia luată de autoritățile din tenis a fost motivată într-un dosar cu nu mai puțin de 126 de pagini, în care explică ce a dus la suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep. Iar Ovidiu Ioanițoaia a scris că regulile din tenis trebuie aplicate și nu se negociază.

„Ne e greu să acceptăm, doare, că Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească. Cine e prins, regulamentul nu se negociază, plătește primul”, a mai completat jurnalistul sportiv, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net