O stradă din București, unică în lume. Cum se numește și care este motivul pentru care este atât de specială

În fiecare an, Capitala găzduiește un număr impresionant de turiști, atât din țara noastră, cât și de dincolo de hotare. Însă, cei mai mulți dintre aceștia se vor îndrepta către punctele turistice consacrate ale orașului. Din păcate, asta înseamnă că vor rata unele dintre locațiile mai obscure, dar la fel de interesante, cum ar fi singura stradă în trepte din oraș: strada Xenofon.

Strada Xenofon are 70 de trepte / foto: Wikimedia Commons
Strada Xenofon are 70 de trepte / foto: Wikimedia Commons

Țara noastră primește, în fiecare an, un număr mare de turiști, veniți aici din toată lumea, pentru a admira peisajele naturale, cât și clădirile istorice impresionante, din România. Iar când vine vorba despre turism, Capitala este un adevărat magnet, atât pentru străini, cât și pentru români.

Iar odată cu această popularitate debordantă, câteva puncte din oraș au devenit faimoase pe plan turistic, fiind recomandate vizitatorilor din toată lumea, pe bună dreptate. Din păcate, faima acestor locuri vine și cu o parte negativă: nenumărate alte locații interesante din București au fost uitate, iar turiștii pierd o experiență de neuitat, deoarece nu le vizitează.

Strada Xenofon are o lungime de 100 de metri

Un astfel de loc fascinant este strada Xenofon, singura de acest gen din Capitală! Situată în zona Parcului Carol și a Fântânii Zodiac, această stradă are, în total, 70 de trepte, iar nicio mașină nu a trecut vreodată pe aici! Istoria acestui loc începe cu mai bine de un secol în urmă, atunci când arhitectul elvețian Gustav Adolf Suter, prieten al Regelui Carol I, a realizat schițele unui nou cartier modern, care includea și această stradă în trepte.

Strada Xenofon are o lungime de 100 de metri, iar cele 70 de trepte au fost pictate de-a lungul anilor 2014 și 2015, făcând din acest loc o adevărată bijuterie artistică. Pentru a localiza mai bine acest loc unic, trebuie să știți că aceste trepte leagă strada Dr. Constantin Istrati de rondoul Aleii Suter.

Numele acestei străzi vine de la un istoric, scriitor, cât și lider militar grec, Xenofon. El a trăit în secolul 5 î.e.n., însă, din nefericire, strada în trepte nu a reușit să dobândească la fel de multă faimă precum cel al cărui nume îl poartă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net