Dinamo, gest în onoarea celei mai de succes antrenoare din lume

Ultima actualizare:

Federaţia Română de Gimnastică şi Clubul Sportiv Dinamo au decis ca sala de gimnastică din „Ștefan cel Mare” să-i poarte numele antrenoarei Mariana Bitang. Anunțul a fost făcut de CS Dinamo, prin intermediul paginii de Facebook.

Mariana Bitang, una dintre figurile prolifice din gimnastică (FOTO: Facebook)
Mariana Bitang, una dintre figurile prolifice din gimnastică (FOTO: Facebook)

„Decizia acestei nominalizări s-a bazat atât pe contribuţia esenţială a Marianei Bitang în construirea sălii de gimnastică Dinamo, cât şi pe cariera fabuloasă a reputatei antrenoare. Alături de Octavian Bellu, Mariana Bitang a fost declarată de World Record Academy drept cea mai de succes antrenoare din lume, cu peste 300 de medalii cucerite la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene. De numele celor doi antrenori se leagă, practic, cea mai prolifică perioadă din istoria sportului românesc”, se arată în postare.

Mariana Bitang împlinește 60 de ani

Mariana Bitang aniversează, astăzi, 60 de ani, fiind considerată una dintre cele mai mari antrenoare din sportul românesc. Distincțiile nu se opresc aici, căci alături de Octavian Bellu, cu care a câștigat cinci titluri mondiale și două olimpice, au primit recunoașterea de „Cei mai de succes antrenori din lume - Duo”, din partea Academiei Recordurilor Mondiale. Nici Guinness Book nu s-a lăsat mai prejos, căci i-a oferit titlul de cea mai valoroasă antrenoare din lume la toate disciplinele sportive.

Ar fi vrut să facă gimnastică, dar medicii i-au interzis

Poate că acest lucru nu s-ar fi întâmplat, dacă Marian Bitang nu ar fi avut, mai întâi, un „hop” în prima parte a vieții. Mai exact, medicii i-au interzis să facă sport de perfomanță, din pricina unei hepatite, ceea ce a determinat-o să se îndrepte, mai târziu, către Facultatea de Educație Fizică și Sport, pentru a se lansa în antrenorat. 

După ce Octavian Bellu a preluat echipa naţională de gimnastică a României, în 1981, Mariana Bitang i s-a alăturat și ea, la începutul anilor '90. Împreună, au condus sportivele, de-a lungul vremii, către peste 250 de medalii internaționale. 

„Nu poţi cuceri aurul, dacă nu faci sacrificii. Mi-aş fi dorit să petrec mai mult timp cu fiul meu sau să fi avut o vacanţă, dar nu am avut niciodată un concediu adevărat”, declara, cândva, Mariana Bitang, despre compromisurile pe care le-a făcut pentru cariera sa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net