Fiasco la Monaco Grand Prix! Sergio Perez a câștigat, Schumi Jr. accidentat

Ultima actualizare:

Sergio Perez a câștigat cea de-a 68-a ediție a Grand Prix-ului de la Monaco, devenind astfel cel mai de succes pilot mexican de Formula 1. Rezultatele Marelui Premiu care a avut loc duminică, 29 mai, au fost date peste cap de ploaia torențială și de accidentul violent al lui Mick Schumacher. Iată o recapitulare a celor mai importante evenimente care au avut loc pe circuit.

Cursa de Formula 1 a început cu o întârziere de o oră și nu a fost lipsită de evenimente neprevăzute. Circuitul din Monaco, unul dintre puținele circuite de stradă din grilă, este recunoscut pentru victimele pe care le face an de an. Fiul lui Michael Schumacher a fost cel care, anul acesta, în cea de-a 7-a etapă a campionatului de Formula 1, a determinat apariția steagurilor roșii.

Publicăm imagini în exclusivitate de la corespondenții Click! care au fost prezenți la marele eveniment de Formula 1 de la Monte Carlo, Monaco.

Tânărul în vârstă de doar 23 de ani a pierdut controlul monopostului și s-a izbit apoi în parapet din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Din păcate, mașina pilotată de fiul campionului Michael Schumacher s-a rupt în două, impactul fiind unul puternic. Cu toate acestea, la scurt timp după sperietura zdravănă pe care au tras-o toți cei prezenți pe circuit, Mick a asigurat că este teafăr și nevătămat.

Citește și: Cursa de Formula 1 de la Monaco este atracția momentului 

Dezamăgire în rândul piloților după Monaco GP. Lewis Hamilton, decizie neașteptată

Multiplu campion mondial, Lewis Hamilton, este de părere că deciziile luate de reprezentanții FIA (Federația Internațională de Automobilism) au influențat considerabil parcursul cursei. Începerea Marelui Premiu a fost amânată o oră, „pentru mai multă siguranță”, însă piloții și-au arătat nemulțumirea încă de pe circuit.

Dacă Max Verstappen a reușit cu greu să își ascundă indignarea, Charles Leclerc a avut mai multe ieșiri nervoase pe parcursul cursei. Lewis Hamilton cere acum explicații suplimentare din partea Federației.

Vezi și: Prințesa Charlene, apariție memorabilă la cursa de Formula 1 de la Monaco

„Nu știu motivul pentru care ei nu ne-au dat voie să începem. Dar suntem piloți de Formula 1, așa că vremea nu este un motiv suficient de bun. Asta am vrut să spun. Mă gândeam: 'hai să-i dăm drumul' atunci când erau câteva picături la început. Noi am discutat între noi, piloții, și cursa trebuia să fie începută", a declarat septuplul campion, la scurt timp după încheierea Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco.

Victoria i-a scăpat printre degete lui Leclerc

Charles Leclerc a început cursa din pole-position, unde s-a menținut o bună perioadă de timp. O decizie proastă, însă, luată într-un moment total nefavorabil, l-a făcut pe monegasc să piardă cursa. După o schimbare de pneuri, la doar câteva tururi, Leclerc împreună cu Scuderia Ferrari au decis să treacă de la intermediare la slick-uri. Atunci, Sergio Perez a profitat de situație și și-a asigurat victoria.

Parcursul său în acest sezon a fost unul extraordinar, fiind într-o luptă continuă pentru primul loc cu actualul campion, Max Verstappen. După eroarea de la Monaco Grand Prix, Charles Leclerc a avut o ieșire nervoasă prin transmisiunea radio și după terminarea cursei și-a făcut praf propria echipă.

„Au fost foarte multe greșeli și nu ne permitem una ca asta. E la fel de greu ca în ultimii ani pe circuit așa că încep să mă obișnuiesc cu faptul că mă duc acasă dezamăgit”, a transmis pilotul, în timpul conferinței de presă.

Sergio Perez, învingător la Monaco. Este cel mai de succes pilot mexican din toate timpurile

După o cursă extrem de dificilă de Formula 1, Sergio Perez a reușit să îi țină la distanță pe „șacalii” Ferrari, Carlos Sainz și Charles Leclerc, calificați pe a doua, respectiv a patra poziție. „Checo” mărturesește că victoria de la Monaco i-a îndeplinit unul dintre cele mai mari visuri, iar podiumul dublu al celor de la RedBull ajută echipa să își mențină prima poziție din Campionatul Mondal al Constructorilor.

„Este un vis împlinit. Ca pilot, visezi să câștigi aici (...). A trebuit să nu fac nicio greșeală pentru a pleca acasă cu marele premiu, dar nu a fost deloc ușor să îl mențin pe Carlos în spatele meu. E o zi specială pentru mine, pentru țara mea (...). Când jungi în Formula 1 și când ajungi la Monaco, atunci când pilotezi pe circuit pentru prima oară, te gândești la ziua în care vei câștiga.

Am pilotat având casca lui Pedro Rodriguez astăzi, sunt sigur că va fi super mândru de ce am reușit (n.red.- noi, piloții mexicani) în acest sport”, a declarat Sergio „Checo” Perez, în cadrul conferinței de presă.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net