Învinsă, dar învingătoare: reușitele Soranei Cîrstea în turneul de la Miami

Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (74 WTA) a reușit să ajungă până în semifinalele turneului de tenis de la Miami, unde a fost eliminată de către Petra Kvitová (12 WTA), vineri seară.

Sorana Cîrstea a reușit să ajungă până în semifinalele de la Miami (FOTO: Getty Images)
Sorana Cîrstea a reușit să ajungă până în semifinalele de la Miami (FOTO: Getty Images)

Partida a durat o oră și 41 de minute, fiind adjudecată de către sportiva din Cehia cu 7-5, 6-4. În spate rămâne, însă, parcursul ireproșabil al româncei la acest concurs: până în penultimul act, Sorana Cîrstea nu pierduse nici măcar un set la cei 32 de ani ai săi, reușind să le elimine, rând pe rând, pe jucătoarea mexicană Fernanda Contreras Gómez (117 WTA), sportiva franceză Caroline Garcia (4 WTA), cehoaicele Karolína Muchová (55 WTA) și Markéta Vondroušová (76 WTA), precum și bielorusa Arina Sabalenka (2 WTA).
În urma acestui duel, Petra Kvitová, în vârstă de 33 de ani, conduce bilanțul general al întâlnirilor cu 7-4, în vreme ce Sorana Cîrstea s-a ales cu un cec în valoare de 352.635 de dolari pentru reușita sa de la Miami. Mai departe, Petra Kvitová se va duela pentru trofeu cu jucătoarea kazahă Elena Rybakina (7 WTA), care a cucerit titlul la Indian Wells.
„Mereu e greu să joci cu Sorana! Am avut multe dueluri și m-a învins în turneele de Grand Slam! Acum mi-am spus: «Nu suntem la un Grand Slam, așa că am o șansă (n.r. a declarat râzând)». Meciul trecut, am învins-o la Cincinnati și cred că acest lucru a contat pentru moralul meu, chiar și când eram condusă cu 5-2 în primul set. Ea a jucat excelent! A făcut un turneu și un meci grozav. A avut mingi de set, dar după ce am întors scorul s-au schimbat datele problemei. Am fost mai încrezătoare, iar Sorana a început să se clatine. În setul al doilea, a fost suficient break-ul pe care l-am făcut, dar nu mi-a fost ușor să mă impun”, a rezumat Petra Kvitová victoria în fața Soranei Cîrstea. Dat fiind faptul că românca a avut un parcurs avansat la Miami, aceasta a ales, chiar înainte de disputarea semifinalelor, să se retragă de la următorul turneu, programat pe 3-9 aprilie, de la Charleston. 

Petra Kvitová, semnal de alarmă pentru Wimbledon

Când a primit cuvântul pentru a-și comenta performanța de a se fi calificat în finala turneului, Petra Kvitová a profitat de faptul că avea luminile reflectoarelor asupra ei și a punctat că se opune vehement deciziei organizatorilor turneului londonez, de a permite jucătorilor ruşi şi bieloruși să participe la ediţia de Wimbledon, din acest an. „Eu cred că ei nu ar trebui să fie autorizaţi. După părerea mea, ei nu ar trebui să fie primiți nici la Jocurile Olimpice. Eu sunt, deci, de partea ucraineană în acest caz. Înainte de toate, eu sunt împotriva războiului. Sunt foarte neliniştită pentru poporul şi jucătorii ucraineni”, a punctat Petra Kvitová în fața ziariștilor. De altfel, câștigătoarea în două rânduri a Wimbledonului a adăugat că este în mod deosebit impactată de participarea Rusiei şi Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024: „Eu cred că Jocurile Olimpice sunt aici pentru că noi nu vrem război în lume. Este ce mă preocupă”
Organizatorii Wimbledon au anunțat că vor permite participarea jucătorilor de tenis din Rusia și Belarus, încadrându-i drept sportivi neutri, dacă respectă anumite condiții, după ce anul trecut a fost singurul Grand Slam care le-a interzis prezența. Decizia lor din 2022 a avut un impact negativ asupra Wimbledon, dat fiind faptul că, în acea situație, ATP și WTA au hotărât să nu acorde puncte acelui turneu și au impus sancţiuni economice contra All England Club şi Federaţiei Britanice de Tenis. La rândul său, organizatorii Wimbledon au declarat că interzicerea jucătorilor din cele două ţări a fost singura opţiune, în conformitate cu îndrumarea oferită de guvernul britanic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net