Halep și-a aflat prima adversară, după revenirea în tenis. Cu cine se va duela

Simona Halep a aflat cine este oponenta sa, în primul meci de la revenirea în tenis, după o perioadă de un an și jumătate, răstimp în care a fost suspendată pentru acuzații de dopaj. Astfel, în urma tragerii la sorți disputate duminică, românca o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa (73 WTA), în cursul zilei de marți, într-un meci care va conta pentru primul tur al Miami Open, conform tragerii la sorţi care a avut duminică.

Simona Halep revine, săptămâna aceasta, pe terenul de tenis (FOTO: EPA
Simona Halep revine, săptămâna aceasta, pe terenul de tenis (FOTO: EPA

Turneul de la Miami, de categorie WTA 1000, este primul pentru sportiva din Constanța, care a absentat din circuit, din august 2022.
De-a lungul vremii, cele două tenismene au fost adversare în două rânduri, la Wimbledon şi la Madrid, ambele disputate în 2022 și soldate cu victorii în favoarea lui Halep. Dacă își va regăsi forța să treacă de Badosa, Halep o va întâlni, apoi, pe bielorusa Arina Sabalenka (2 WTA), care joacă direct în turul doi al competiției de la Miami Open.

România are încă trei românce pe tabloul principal

De altfel, pe tabloul principal la turneului mai sunt angrenate trei românce: Sorana Cîrstea (24 WTA), Ana Bogdan (66 WTA) și Jaqueline Cristian (82 WTA). Favorita cu numărul 19, Cîrstea va juca și ea direct în turul doi, cu învingătoarea din meciul disputat de americanca Sloane Stephens (41 WTA) și sportiva germană Angelique Kerber (342 WTA). Totodată, Bogdan o va întâlni în primul tur pe jucătoarea cehă Kateřina Siniaková (42 WTA), iar Jaqueline Cristian (82 WTA) va juca împotriva sportivei franceze Diane Parry (54 WTA), în vreme ce britanica de origine română Emma Răducanu (288 WTA) o va înfrunta în primul tur pe sportiva chineză Xiyu Wang (56 WTA).
Reamintim că Halep a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), urmând ca revenirea pe terenul de tenis să se producă la Miami Open, programat între 19 și 31 martie. Suspendată provizoriu încă din toamna lui 2022, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net