În ce condiții este ținut Novak Djokovic în Australia. Declarațiile mamei

Părinții lui Novak Djokovic continua să deplângă situația fiului lor, care se află într-un centru pentru imigranți în Australia și au declarat că jucătorul de tenis este ținut ca un prizonier.

Novak Djokovici foto: AFP
Novak Djokovici foto: AFP

Novak Djokovic a fost oprit la granița australiană după ce a aterizat joi dimineață în Melbourne. El a fost interogat, viza i-a fost anulată și apoi a fost dus la un centru de imigranți, unde va sta până luni, cel puțin, când tribunalul va analiza din nou cererea sa de viză. El riscă să fie deportat dacă judecătorul va decide în defavoarea lui.

Conform mamei sale, Dijana, Novak Djokovic este ținut în condiții misère, într-o camera murdară și plină de gândaci, notează mirror.co.uk.

”Am vorbit cu el acum câteva ore, era bine, nu am vorbit mult, doar câteva minute. Încerca să doarmă, dar nu putea. Ca mama, vă imaginați că mă simt oribil de ieri. Îl țin ca pe un prizonier, nu e uman. Sper că va fi puternic. Sper că va câștiga. Hotelul e oribil, e un hotel mic, pentru imigranți, dacă i se poate spune hotel. Are gândaci, e murdar, mâncarea e oribilă. Nu i-au dat nici măcar o șansă să se mute în alt loc”, a povestit mama numărului 1 ATP, în cadrul unei conferințe de presă la Belgrad.

Mama lui Djokovic: ”Situația e motivată politic”

Ea le-a mai cerut fanilor, alături de tatăl lui Djokovic, Srdjan, să protesteze împotriva deteținiei jucătorului. Mama lui a declarat că situația e una motivată politic.

”E foarte greu, nimeni nu merită un asemenea tratament, mai ales nu el, e un atac politic la adresa lui Novak, pentru a nu deveni cel mai bun din toate timpurile”, a declarat Dijana, la conferință. ”E un om revolutionar, care vrea să schimbe lumea”.

Tatăl lui Djokovic: ”Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere”

Mesajul mamei lui Novak Djokovic vine după ce și tatăl lui a avut cuvinte dure la adresa autorităților din Australia.

"Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, al naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate", a spus Srdjan Djokovic, care consideră că fiul său este "cel mai bun jucător de tenis şi sportiv din toate timpurile” şi susţine că la adresa lui Novak a fost o lipsă de respect, deoarece provine dintr-o "ţară mică".

”Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor”, a mai declarat Srdjan Dkojovic

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net