Tatăl lui Djokovici reacționează: ”Novak e un Spartacus al noii lumi"

Printre cei care au reacționat după ce lui Novak Djokovic nu i s-a permis să intre în Australia se numără și tatăl acestuia, Srdjan. Într-un interviu pentru ziarul sârb ”Telegraf” acesta a declarat că al său fiu a devenit simbolul şi liderul lumii libere.

Aflat în drum spre Australia, Novak Djokovic era zâmbitor (Foto: Facebook / Novak Djokovic)
Aflat în drum spre Australia, Novak Djokovic era zâmbitor (Foto: Facebook / Novak Djokovic)

Djokovic senior a fost dur în mesajul său: "Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, al naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate", a spus Srdjan Djokovic, care consideră că fiul său este "cel mai bun jucător de tenis şi sportiv din toate timpurile” şi susţine că la adresa lui Novak a fost o lipsă de respect, deoarece provine dintr-o "ţară mică".

Afectat de ceea ce i s-a întâmplat fiului său, Srdjan Djokovic și-a continuat discursul pe un ton la fel de dur: "Îl putem întemniţa în seara asta. Mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor”.

Lider al clasamentului ATP, Novak Djokovici nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza i-a fost anulată. Acesta a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel, iar cazul său va fi judecat luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net