Apelul lui Novak Djokovic va fi judecat luni. Până atunci, rămâne în Melbourne

Ultima actualizare:

O nouă întorsătură în scandalul declanșat de intrarea în Australia a lui Novak Djokovic. Apelul depus de tenismen după anularea vizei va fi judecat abia luni. Până atunci, sârbul rămâne carantinat într-un hotel din Melbourne.

Novak Djokovic este de nouă ori campion la Australian Open (FOTO: EPA)
Novak Djokovic este de nouă ori campion la Australian Open (FOTO: EPA)

În mod normal, apelul făcut de liderul clasamentului ATP după anularea vizei de intrare în Australia ar fi trebuit judecat joi. Numai că judecătorul Anthony Kelly a decis se dea hotărărea finală luni, la ora locală 10.00 (1.00 în România), atunci când se va afla dacă jucătorul va rămâne în Australia sau va fi trimis cu primul avion în Serbia. Până atunci, cel care a cucerit de nouă ori titlul la Australian Open va rămâne la Melbourne. Judecătorul care se ocupă de caz a declarat, în timpul audierilor de joi, că trebuie să știe mai multe despre situația lui Djokovic și a recunoscut că nu știe foarte multe despre tenis și de aceea probabil că s-a și dat această amânare.

Novak Djokovic (FOTO: EPA)
Novak Djokovic (FOTO: EPA)

Miercuri, Novak Djokovic nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei, deși avea viză din partea organizatorilor Australian Open. După 8 ore de discuții în vamă, timp în care a avut și telefonul confiscat pentru câteva ore, autoritățile au decis ca viza sa de intrare să fie anulată, iar el să fie trimis în Serbia cu următorul avion. Numai că Nole a depus apel la această decizie, iar acesta va fi judecat luni.

Conform legilor în vigoare, în Australia nu pot intra decât persoanele vaccinate cu schema completă. Djokovic nu a făcut nici un vaccin și primise viză de intrare în țară de la organizatorii Australian Open, pe baza unor scutiri medicale. Numai că scandalul care a inflamat întreaga lume după aflarea acestui lucru i-a făcut pe guvernanții autralieni să ia poziție și să declare că nimeni nu e mai presus de lege. Drept urmare, au luat la puricat toate scutirile prezentate de sportiv și au demontat punct cu punct toate argumentele acestuia.

Decizia de a acorda scutirea lui Djokovic a strânit un val de critici în Australia, în special în orașul gazdă, Melbourne, care a îndurat cea mai lungă carantină din pandemie.

Rata de vaccinare a adulților din Australia e de 91% și nu există simpatie pentru cei care refuză imunizarea. Djokovic, care nu a declarat niciodată public dacă e sau nu vaccinat, a spus că este împotriva serului anti-Covid.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net